Midtfyns Festivalen tager forskud på festlighederne

Fredag den 1. september lyder startskuddet til årets Midtfyns Festival, der som altid bliver afholdt på Dyrskuepladsen i Ringe. 

Men faktisk kan du få lov til at tage forskud på glæderne allerede om torsdagen den 31. august. Her vil der nemlig være mulighed for at komme til gratis forfest, hvor stemmerne varmes op og fællesskabet dyrkes. 

”Det er efterhånden ved at blive en tradition, at vi holder en forfest om torsdagen, inden festivalen starter om fredagen. I de tidligere år har det været en stor succes, så det forventer vi selvfølgelig også, at det bliver i år,” fortæller Kim Skovby Klindt, der er festivalleder på Midtfyns Festivalen. 

Der er nok at glæde sig til 

Ikke nok med at selve programmet til Midtfyns Festivalen er spækket med fantastiske artister, der helt sikkert får stemmebåndet på gled, så byder forfesten også op til både quiz, dans og sang. Allerede klokken 16.30 åbner pladsen, hvor der starter musikbanko med Klaus Enevoldsen klokken 17.00. Herefter vil der være fællesspisning efterfulgt af fællessang ved ”Liv i Stationen”, som også stod for at skabe en fremragende fællessang til forfesten sidste år. Har man stadig stemme til lidt mere, så kan man glæde sig til både Blue Shades efterfulgt af Sanne Jam, inden pladsen lukker klokken 22.00. 

Et Midtfynsk sammenhold i topklasse 

For både at forfest og festival kan lykkes, kræver det en lokal opbakning af en vis størrelse.  

”Vi er heldige at have den kolossale opbakning, som vi har,” fortæller Kim Skovby Klindt og fortsætter: ”Det er alt lige fra billetkøbere og bands til frivillige kræfter, sponsorer og samarbejdspartnere. Vi er meget glade for at opleve den opbakning hvert år, når der skal afholdes Midtfyns Festival. Uden den ville hverken forfest eller festival kunne lykkes i det format, vi sammen har formået at skabe.”

Det er altså ikke kun musik, quiz og dans, man kan glæde sig til at opleve ved årets forfest og Midtfyns Festivalen. Det er også sammenholdet, fællesskabet og den store opbakning – noget som de på Midtfyn er rigtig dygtige til at dyrke. 

Du kan købe billet til fællesspisning på midtfynsfestival.dk/billet. Prisen er 80 kr. pr. person. 

Husk du kan også stadig sikre dig billetter til festivalen, hvis du ikke har fået købt endnu.

Mød Jesper Binzer i Midtfyns Festivalens eget samtalekoncept 

Kom og oplev Jesper Binzer i festivalens eget samtalekoncept ‘Diabat’. Konceptet blev skudt i gang sidste år, hvor Søren Huss gæstede festivalen og fortalte om musikeren, mennesket og livets op- og nedture. I diabatten i år, sætter initiativtager og festivalleder Sune Vesterlund sig i stolen overfor Jesper Binzer. Hvad samtalen skal indeholde, er årets festivalgæster med til at forme, da konceptet netop går ud på at involvere de festivalgæster, som er til stede. 

Sidste år udviklede Midtfyns Festivalen et nyt dialog- og samtalekoncept. Idéen var, at gæsterne på festivalen skulle møde en kunstner helt tæt på, men samtidig kunne gå i dialog med andre gæster og bidrage til samtalen med kunstneren. 

Ind under huden på mennesket Søren Huss 

Festivalen gennemførte sidste år det nye samtalekoncept, som blev overværet af 250 mennesker i et af de mindre telte på Midtfyns Festival. ”Vi fik Søren Huss med på ideen, hvor dialog og debat kom i fokus samtidig med, at gæsterne fik mulighed for at præge snakken på scenen,” fortæller Sune Vesterlund. 

På det tidspunkt havde Søren Huss været væk fra offentligheden i mere end et år med depression. I en snak fra scenen kom gæsterne med overvejelser og direkte spørgsmål, der blev flettet ind i samtalen med musikeren. Det blev til en personlig og rørende samtale, hvor mange af festivalgæsterne blev bevægede og samtidig fik ny viden om den ellers stille musiker fra Nyborg. Det blev til emner som; depression, at være musiker og far i en både hård periode og i en tid, hvor forælder skal ruste børn til de udfordringer, som venter dem. Mange af gæsterne gik både berørte og opløftede ud af teltet efter diabatten. 

”Vi synes, der er brug for et koncept, hvor tilhørerne ikke blot er passive, men kan være med til at skabe og forme indholdet, mens samtalen foregår. Det ser vi noget nyt, spændende og udviklende i”, fortæller initiativtageren og festivallederen. 

Der er brug for dialog og fordybelse 

”Vi vil gerne skabe en måde at samtale om kultur, mennesker og livet på. Vi skal turde tale om tingene – også de svære, sårbare og tabubelagte emner på en ordentlig måde,” siger Sune Vesterlund. 

Det helt særlige for festivalens arrangører er, at gæsterne sidder ved borde og er i dialog og debat, måske med mennesker, de ikke kender, om forudbestemte emner. Gæsternes spørgsmål og overvejelser flettes ind i snakken på scenen og på den måde er festivalens gæster medskabere af diabatten. 

”Den offentlige debat er blevet hård – ikke mindst under Corona. Dialogen og debatten skal vi både vedligeholde og genoptræne. Vi mener, at dette kunne være en måde at gøre det på”, fortæller festivallederen. 

Jesper Binzer på (gen)besøg på Midtfyns Festival 

Den 57-årige danske rockmusiker, der siden 1982 har været forsanger og guitarist i D-A-D kommer til Midtfyn, hvor han sidst spillede på den oprindelige Midtfyns Festival i 2003, som i øvrigt blev den sidste inden festivalen lukkede i 2004. 

Nu er festivalen tilbage og med 4. festival af den nye Midtfyns Festival, er festivallederen glad for, at Binzer gæster scenen i teltet ’Tidslommen’ på bakken af Dyrskuepladsen i Ringe lørdag d. 2. september. 

”I virkeligheden er ’Tidslommen’ jo det helt rigtige sted at samtale med en af Danmarks store rockstjerner igennem tiden og som har været en aktiv del af den danske musikscene i over 40 år. 

Hvad kan man så forventet af denne samtale? Det er gæsterne med til at forme, men én ting er sikkert; man kommer til at opleve en samtale, hvor der er tid til fordybelse og gæsterne kommer tæt på forskellige sider af mennesket og musikeren, Jesper Binzer. 

Konceptet er støttet af Fynsk Bank Fond og Jubilæumsfonden af 12.8.1973