Optakt

Midtfyns Festivalen er vækket til live igen ved Dyrskuepladsen i Ringe, som fra 1976 og frem til 2003 dannede ramme for en smuk folkefest, hvor musikken og fællesskabet var omdrejningspunktet.

Netop derfor er Midtfyns Festivalens kerneværdier blevet til i samarbejde med en masse lokale ildsjæle, som d. 7. april 2018 mødte op for at sætte deres præg på en festival, der skal give sammenhold på tværs af det fynske lokalområde og i foreninger.

Festivalen vil ikke starte som den sluttede, men den fynske forankring skal være med til at bestemme størrelsen og omfanget.

Vi vil starte festivalen i det små og slår dørene op d. 24. & 25. maj 2019 til en folkefest med et fynsk fokus.

Indholdsområder

Musik
Udover almindelige koncerter, vil vi skabe anderledes musikoplevelser end, der forventes på en festival. Musikere vil også have mulighed for at fortælle om baggrunde for sangene og spille dem i små intime rammer og sammen med andre musikere eller kunstformer skabe en særlig oplevelse for gæsterne.

Folkelighed
Festivalen skal være for alle. Det skal være folkets festival, og det betyder, at det fynske medansvar og ejerskab er vigtigt. Det skabes ved, at vi involverer fynske borgere, så indholdet bliver vedkommende og relevant for den fælles oplevelse.

Nostalgi
Første festival hylder nostalgien omkring den gamle. Vi dedikerer et området til nostalgien i folkehøjde, der fungerer som et levende og interaktivt museum, hvor unge og tidligere festivalgæster kan opleve både historien og udviklingen af festivalen. Gæsterne vil kunne møde mennesker, som har noget på hjertet om livet på og omkring festivalen.

Ung i midten
Fredag d. 24. maj 2019 kl. 10.00-14.00 samles 6.-10. klasser fra hele kommunen på festivalen. De unge mødes på tværs af skoleformer og sammen arbejde med planlagte aktiviteter. De vil mærke, de er en del af et fællesskab, at fællesskabet er en del af noget større og de opprioriteres. Dette skal være med til at skabe en unik oplevelse for de unge.

Kerneværdier

Fællesskab
Glæde ved at skabe noget sammen. Vi har hver især en unik rolle for at gøre festivalen uforglemmelig.

Medejerskab
Det er vores allesammens festival, som tager udgangspunkt i den fynske forankring og det fynske fællesskab. Vi er festivalen.

Ånd
Festivalen bygger på den tidligere kulturarv, som både nutidens og fremtidens Midtfyns Festival skal bære med sig.

Nærvær
Vi møder hinanden ved at være sammen om oplevelserne på festivalen, nysgerrige på dem vi er, glemme hverdagens jag og hengive os til nuet.

MidtfynsDogmer

Udvalgte musikere bruger MidtfynsDogmerne til personlige fortællinger som deres sange og et indblik i deres proces og tankerne bag sangene. Vi vil med dogmerne skabe en anderledes tilgang til sangene og mennesket bag og på den måde skabe en mere intim og dybere forståelse for sangene. Musikerne får mulighed for at give en fortælling og ikke bare spille deres sange for publikum.

Musikerne udvælger selv de dogmer, som de synes, der passer til netop deres sange.

1. Den sang som har været sværest at skrive?

2. Den sang som har været nemmest at skrive?

3. Den sang som er sværest at spille live?

4. Den sang du har den sjoveste historie omkring?

5. Den sang som du bedst selv kan lide?

6. En sang som har tilknytning til Midtfyns Festivalen?

7. En sang du aldrig har spillet før?

8. En sang som du har skrevet sammen med andre?

9. En sang som andre har skrevet til dig?

10. En sang du ville ønske du selv har skrevet?

Overnatning

Camping
Telt, campingvogn eller autocamper på Midtfyns Fritidscenters campingplads. Campingpladsen ligger godt 1 kilometer fra festivalpladsen.

OBS – der vil ikke være decideret festivalcamping, men i højere grad en overnatningsmulighed.

Læs mere

Værelse eller hytte
Værelser og hytter i Midtfyns Ferieby. Feriebyen ligger godt 1 kilometer fra festivalpladsen. Book snarest, mens der er ledige værelser og hytter til en særlig Midtfyns Festival-pris.

Læs mere

Boltinggaard
Værelser på Boltinggaard, som ligger 3,7 kilometer fra festivalpladsen. Book nu, mens der er ledige værelser til en speciel Midtfyns Festival-pris.

Læs mere

Folkeaktier

Aktierne giver ikke afkast; de er en folkedonation, hvor du økonomisk støtter Midtfyns Festivalen, så den kan genopstå.

Din donation bruges som garanti for musikere og andre leverandører og som sikkerhed for, at projektet gennemføres. Hvis projektet mod forventning ikke gennemføres, tilbagebetales pengene i det omfang, som er muligt, når etableringsudgifterne er opgjort.

Køb folkeaktie Giv donation

Folkeaktierne sælges i samarbejde med Billet.dk, du vil derfor blive sendt videre til deres system.

Presse:

Læs tre journaliststuderendes opgave om Midtfyns Festivalen og arrangørgruppen spæde start på projektet her


Musikprogrammet skruer op for fællesskabet og fortællingerne

Den fynske festival er klar med et musikprogram, som skruer tiden tilbage til dengang, festivalen startede. Et program, som hylder fællesskabet og samler generationer.

Danmark er en brandvarm gryde med majskorn, når det kommer til festivaler. Inden for de sidste fem år er omkring 20 festivaler poppet frem på festivallandkortet. En af dem er Midtfyns Festival. En gammel fynbo fra slutningen af 1970’erne, som i sin storhedstid har haft artister som Aerosmith, David Bowie og Coldplay på plakaten.

Midtfyns Festival vil adskille sig fra det danske festivallandslandskab ved at trække tråde i nostalgien bag festivalen, skrue op for fællesskabet og skabe alternative koncertrum på festivalpladsen. Ifølge bookeren bag festivalens musikprogram, Brian Lund, betyder dette, at Dyreskuepladsen ved Ringe vil være spækket med unikke koncerter med artister, som har noget på hjertet og kan noget med ord.

Fællessang fremfor DJ

“Kvinde Min” og” Indianer” er sange, hvis omkvæd får genkendelseslampen til at lyse hos de fleste. I stedet for at slutte en festivaldag med en DJ, har Midtfyns Festival valgt at skrue op for nostalgien på festivalpladsen. Derfor har festivalen booket nogle såkaldte ”syng-med- bands” i form af Anne Dorte og Maria fra Tøsedrengene og Gasoline. Se hele programmer her.

  • Jeg synes, at musikprogrammet på de fleste danske festivaler ligner hinanden. De samme artister, som bliver overspillet på P3, er de samme artister, som turnerer rundt på de danske sommerfestivaler, siger Brian Lund og fortsætter:
  • Musikkritikerne vil nok mene, at vi godt kunne have fundet nogle bands på hitlisterne med højere streamingstal til festivalen, men vi vil gerne præsentere fede livemusikere, som kan noget med ord og har noget på hjertet. Artister, som man ikke nødvendigvis ser på mange andre festivaler, lyder det fra musikbookeren.

Ifølge musikbookeren er der tale om bands, som kan skabe et fællesskab på festivalpladsen.

  • De bands der går på omkring midnat er valgt, fordi de kan skabe en fest på tværs af generationer. Alle kan jo synge med på Sirenesang og Kvinde Min, fortæller Brian Lund om musikprogrammet, der blandt andet rummer coverbanden Gasoline. Et coverband med kvinder, som synger Gasolins største sange.

Fortællinger fra scenekanten

Koncerterne på Midtfyns Festival er håndholdt musik med artister, som kan underholde et stort publikum. Musikere, som ikke kun kan synge og spille, men artister, som også kan give festivalgæsterne en fortælling. Derfor har Midtfyns Festival lavet de såkaldte MidtfynsDogmer, som er af en række spørgsmål til festivalartisternes sangkartotek, som musikeren kan fortælle om på scenen.

  • Vores gæster skal møde musikerne i lidt mere intime rammer, end man ser ved andre festivaler. De skal komme tættere på musikerne. Dogmerne skal derfor inspirere artisterne til at invitere gæsterne indenfor, siger Brian Lund om de ti MidtfynDogmer.

Udover fortællinger fra scenekanten har Midtfyns Festival valgt at lave forskellige små pop-op-koncerter på festivalen. Modsat koncerterne ved festivalscenerne er disse koncerter akustiske. Artisterne vil derfor kun optræde med få håndholdte instrumenter og vokal. Et tiltag, som sammen med de ti dogmer skal bringe festivalgæsterne tættere på musikerne før eller efter, at de har optrådt på festivalens to store teltscener.

Nostalgi og nyt vækstlag på scenen

Midtfyns Festival er en gammel festival i nye klæder. Derfor har festivalen valgt at give plads til nostalgien på scenerne ved at booke artister, som tidligere har haft tilknytning til Midtfyns Festival.

  • Vi har eksempelvis to bands; Country Band og Lasse & Mathilde, som har været med alle årene fra 1973 både på og bag scenerne frem til festivalen lukkede i år 2003. Bookningen af Blues Brothers Souvenir Show gav sig selv, idet gruppen har været et populært fast åbningsband i flere år på Midtfyns Festival, siger Brian Lund.

Udover at festivalen fyrer op for nostalgien på teltscenerne, har festivalen valgt at give festivalprogrammet en omgang musikalsk kunstgødning fra det fynske vækstlag. På musikprogrammet finder man nemlig bands som Holmen Hustlers og Trailerpark:Jesus. Nogle unge knægte, som med musikkritiske øjne er spøjse bookinger, når festivalens musikprogram peger i retningen af festivalgæster i aldersgruppen 35 – 50-årige.

  • Vi vil gerne have hele familien med til festivalen. Det er en gammel tradition for festivalen. Derfor skal der være underholdning til flere generationer. Vi synes selv, at Holmen Hustlers og Trailerpark:Jesus er de to fedeste bands på Fyn, forklarer Brian, der yderligere fortæller, at Trailerpark:Jesus og Holmen Hustlers er to bands, der leverer en fest på scenen.

Festivalen løber af stablen den 24.- 25. maj på Dyreskuepladsen i Ringe.

Billetter kan købes her.

Generalforsamling torsdag d. 31. januar kl. 18.30

Gratis infomøde om Midtfyns Festival (for alle) efterfulgt af generalforsamling (for medlemmer)

Torsdag d. 31. januar kl. 18.30 afholdes infomøde efterfulgt af generalforsamling i foreningen Midtfyns Festival på Ryslinge Høj-Efterskole.

PROGRAM FOR DAGEN:

Kl. 18.30 Informationsmøde (for alle)

Status fra arrangørgruppen på Midtfyns Festival anno 2019
Alle interesserede er velkomne

Kl. 19.00 Generalforsamling (kun foreningsmedlemmer)

Nye medlemmer kan forinden generalforsamlingen indbetale 150 kr. på Mobilepay til Midtfyns Festival på 19761 samt opgive fornavn, efternavn og e-mail enten mundtligt på dagen eller inden ved at sende en mail til info@midtfynsfestival.dk.

Efter generalforsamlingen serveres kaffe og kage til medlemmerne.

Tilmelding er ikke nødvendig.

VIL DU VIDE MERE?
Så læs med her eller se mere på www.midtfynsfestival.dk

Foreningens formål er at fremme kulturelle, velgørende, almennyttige og humanitære initiativer med forankring i det lokale, der er til gavn for mennesker i alle aldre. Dette gøres gennem afholdelse af en oplevelses- og musikfestival, hvor en del af festivalen giver efterskoler, friskoler, musikskoler og folkeskoler mulighed for at deltage aktivt.

Foreningen er non profit og uafhængig af partipolitiske og religiøse interesser.

Foreningen har på nuværende tidspunkt 41 foreningsmedlemmer, der der aktivt støtter op om foreningens formål og betaler foreningensfastsatte kontingent.

Arrangørgruppen

Sune Vesterlund
sv@midtfynsfestival.dk

Brian Lund
bl@midtfynsfestival.dk

Søren Anthony
sa@midtfynsfestival.dk

Martin Bager Wulff
mw@midtfynsfestival.dk

Kim Skovby Klindt
kl@midtfynsfestival.dk

Henriette Búk
hb@midtfynsfestival.dk

Didde Raahede Børsting
dr@midtfynsfestival.dk

Bestyrelsen

Sabina Kethelz
Formand
kethelz@gmail.com

Lasse Helner
Næstformand
lasse@svendborgrocks.dk

Natasha Mehlsen
Kasserer
nmehlsen@deloitte.dk

Martin Bager Wulff
Bestyrelsesmedlem
mw@midtfynsfestival.dk

Kim Aas
Bestyrelsesmedlem
kimaasc@gmail.com

Jeppe Sand
Bestyrelsesmedlem
kontor@detskraateater.dk

Sten Lillelund
Bestyrelsesmedlem
steen@rainbow-entertainment.dk

Lars Høstrup
Suppleant
larshoest@yahoo.dk

Peter Liisberg
Suppleant
pldk@outlook.dk