Program Midtfyns Festival 2024

Vi er i fuld gang med at sammensætte programmet for festivalen 2024.
Følg med på vores sociale medier og hjemmesiden for at se offentliggørelser.

Pladsen er åben:

 

Torsdag d. 5. september 

Fredag   d. 6. september 

Lørdag   d. 7. september

Fredag d. 6. september

D-A-D

D-A-D fejrer 40-års jubilæum og spiller festivaler i 2024

Den 3. marts 2024 er det 40 år siden, at D-A-D spillede deres allerførste koncert, og bandet har lige siden dengang leveret ufortyndede medrivende rock til både det danske og internationale publikum. De startede som unge knægte med at spille uprætentiøs countrypunk på de mindre spillesteder i København, og i dag står de bag en sand perlerække af udødelige rockklassikere som ”Sleeping My Day Away”, ”Bad Craziness”, ”Everything Glows” og mange, mange flere.

Det bliver et kæmpestort år for bandet, som har masser af fejringer og helt ny musik på vej. De har skrevet omkring 40 sange siden det forrige album, ”A Prayer For The Loud” (2019), og af dem har de fire musikere valgt de 17-18 bedste ud og indspillet dem. Lidt længere henne i processen vil de formentlig skære et par stykker fra, så det kommende album bliver ”all killers, no fillers”. 

 Næste sommer vil markere bandets 40-års jubilæum, og det vil selvfølgelig kunne mærkes på sætlisten, hvor klassikerne bliver blandet med nye sange. ”Det er fornemt at fylde 40 år og vide, at alle de sange, vi har skrevet stadig glæder folk over hele verden. Samtidig er det supervigtigt for os at se fremad og præsentere nye sange, som publikum aldrig har hørt før. Lige nu er vi dybt begravede i studiet, så har vi ikke planlagt alt endnu, men vi lover, at publikum kan se frem til et bundsolidt show – with rock you can trust!”, lyder det fra bandet.

 

Love Shop

Med et bagkatalog som ”En Nat Bliver Det Sommer”, ”Copenhagen Dreaming”, ” Love Goes on Forever”, ”Alle Har En Drøm At Befri” og mange flere, er der nok for Love Shop at tage fat på – og synge med på. Kom og hør klassiske og nye hits med Love Shop når gæster Midtfyns Festival fredag den 6. september.

JJ Paulo

Vi har længe været nysgerrig på JJ Paulo. For et par uger siden oplevede vi så JJ Paulo for første gang. Koncerten i Svendborg var udsolgt, og salen var propfyldt af forventningsfulde og danseglade gæster. Vi blev fuldstændigt blæst bagover af lækker musik, en vildt charmerende JJ Paulo, samt en vild dansefest som fik alle til at vise deres bløde dansehofter og sveden piblede frem.

Blodet er afrikansk, sindet er midtjysk – og hans musikalske udtryk og showmanship på scenen er af så høj international kvalitet.

JJ Paulo er født i Tanzania, hvor musik og dans ofte er et kollektivt anliggende og hvor alle deltager. Sådan er det også til JJ Paulos koncerter. Her leveres afrikanske rytmer med selvtillid, charme, humor og ikke mindst utrættelige energi, som resulterer i smil, grin og ild i fødderne hos publikum. At være til en af JJ Paulos koncerter er som at få et kys af afrikansk kultur. Velkommen til lyden af AfrikaCHEFEN & HIT-FESTEN

De 4 venner, Anna David, Christian Brøns, Yepha & Chief 1, har langt om længe besluttet sig for, at føre idéen om en vaskeægte hitparade ud i livet. Nu skal det være, så derfor tager de på en storslået sommertour i 2024.

”Du Kan Gøre Hvad du Vil”
”Hængekøjen”
”Fuck Dig”
”Op Med Håret”
”Engel”
”Højt over Skyerne”
”Tilbage Hvor Vi Var”
”Skub Til Taget”
”Fluen På Væggen”
”Når En Engel Siger Farvel”
”Alt Er Godt”

Tilsammen har de 4 artister skrevet og udgivet så mange hits, at de kun har brug for en del af dem, for at fylde en 75 minutters koncert ud… Holdet udvælger de bedste og største af sangene, og smadrer sommeren 2024 med hinanden og et velspillende band. De 4 artister har hver især opnået flotte karrierer, og produceret hitsange på samlebånd. Nu skal alle sangene i spil, og der er lagt op til et brag af en koncert når de 4 venner fyrer den af på scenen.

Zar Paulo

Bookeren vil gerne tilstå at en af hans absolutte danske live favoritter er de Århusianske drenge fra Zar Paulo. Zar Paulo spillede sidste sommer på festivaler som Northside, Heartland, Smukfest og Roskilde Festival og har udelukkende budt på fem- og seksstjernede anmeldelser, og bandets koncerter har fået anmelderne til at beskrive dem som ’Danmarks bedste nye livenavn’. Musikbladet Gaffa kalder f.eks. deres koncerter for ”folkefest på syre”, med ekstatisk stemning fra start til slut. En koncert med Zar Paulo er en vild energiudladning.

Zar Paulo balancerer på en knivsæg. Deres tekster er både sjove og tider fjollede, samtidig med at de er bidende satiriske. Og med en effektiv new-wave lyd som baggrund, er det umuligt ikke at blive revet med, så mon ikke vi er mange på dyreskueskuepladsen, der ender med at følge deres opfordring med nummeret: Klap for Fædrelandet.

Vi glæder os til at opleve ”Klap for fældrelandet” og ”Tiger” alt sammen akkompagneret af frontmand Emil Vammens excentriske dansetrin og fredag aften på Midtfyns Festival bliver der nu mulighed for at opleve den energifyldte rock-pop-kvintet.

Mika vandborg

Som noget helt nyt på Midtfyns Festival i 2024 får i mulighed for at opleve en Guitar clinic med en af Danmarks allerstørste guitarister. Du har måske hørt ham spille guitar med Love Shop, Gnags, Electric Guitars, Sanne Salomonsen, Kasper Winding eller Claus Hempler. Han har dog også i 2022 og 2023 udgivet to dansksprogede plader, begge blev godt modtaget og har blandt andet fået 5 stjerner i Gaffa.

Siden den første udgivelse har han spillet en lang række solokoncerter og i efteråret 2023 var han på Danmarkstur med sit band “Mika Vandborg & Dem Fra Pladen”.

Mika vil holde en guitar-clinic for os omkring sit guitarudstyr. Forklare, hvad der er vigtigt for ham som musiker samt give nogle lækre guitar-smagsprøver. Mika spiller naturligvis også nogle sange fra de hans to danske plader samt lidt guitar optakt til, hvad man kan forvente til Love Shop koncerten senere på dagen.

Lydtæt: Katinka Bjerregaard & Simon Ask

Unik lytte-koncert med fokus på musikalsk fordybelse på Midtfyns Festival

Snak og uro under koncerter landet over er en stigende udfordring mange steder. Det fortæller både musikere og koncertgæster. Det vil Midtfyns Festival gerne sætte fokus på. Det gør vi ved at lade festivalgæsterne få en oplevelse af, hvordan det kan være, hvis der er ro og mulighed for fordybelse. 

En sådan lytte-koncert kan på flere måde skabe noget unikt. Gæsterne fokuserer 100% på musikken, da høretelefonerne gør at alt udenoms-festival-støj fjernes og dermed skabes en mulighed for at fordybe sig i helt ny oplevelse, hvor tekst- og musikuniverset kan åbnes på en helt ny måde.

Denne lytte-koncert er et samarbejde med Silentsync og Midtfyns Festival, fordi vi synes, det er vigtigt at få sat fokus på problematikken. 

Til denne lytte-koncert er vi så heldige at Katinka Bjerregaard & Simon Ask har sagt ja til at komme. 

Der er sket en del, siden Katinka i 2015 hjemtog sejren i DR’s talentkonkurrence KarriereKanonen med sine simple og iørefaldende popsange.

Otte år senere fremstår hun ikke alene som en af dansksproget poprocks mest originale stemmer – både som sanger, sangskriver og tekstforfatter.

 Ved siden af Katinka, står hendes faste samarbejdspartner guitarist og producer Simon Ask, som udover samarbejdet i Katinka Band, også har udgivelsen ’Jagten på det gode Menneske’ bag sig. Kombinationen af Katinkas karakterfulde og upolerede stemme som synger sine poetiske tekster om egen usikkerhed, stormende kærlighed og knusende hjertesorg og Asks indlevende guitarspil får følelserne til at stå knivskarpt hos modtageren.

Bjerregaard er indfødt københavner – opvokset på Christianshavn og nu bosat på Vesterbro – og hendes hjerte banker for storbyens leben, listige beverdinger og skæve eksistenser. Her er kærlige nik til forfatteren Tove Ditlevsen og Kim Larsen og CV Jørgensen, uden at hun blegner i forhold til forbillederne – lyt bare til medrivende P6 Beat-favoritter som ”2000 meter i frit fald”, ”Luftballoner” og ”Det er noget du har bestemt”. 

Udover sejren i KarriereKanonen har Katinka Bjerregaard vundet kritikerprisen Steppeulven i 2017 som ”Årets håb” og musikforlæggernes pris, Carl Prisen, i 2018 som ”Årets Komponist – pop” for deres debutalbum ”Vi er ikke kønne nok til at danse”. Katinka Bjerregaard har desuden bl.a. deltaget i TV 2-programmet ”Toppen af poppen”, udgivet digtsamlingen ”Et hus af krop” og medvirket i flere teaterstykker som skuespiller og komponist.

ABSURD

Begynd Midtfyns Festival med den ultimative lydoplevelse!
Vi er begejstrede for at annoncere, at årets festival åbnes med et brag,
når Absurd fra Svendborg indtager scenen!
Dyk ned i lyduniverset af dette dansksprogede indie/pop-inspirerede projekt,
der kombinerer stærke rytmer, fængende melodier og en harmonisk fusion af guitar, bas og fede trommefills.

ABSURD har netop udgivet deres første EP, og vi tror på, at dette talentfulde hold har hvad der skal til for at sætte fut i festivalstemningen! Med de to singler
“Kald Det Hva’ Du Vil” og “Tiden Løber” har ABSURD allerede markeret sig som en kraft at regne med.
Disse fem unge talenter, der alle går på Svendborg Gymnasium, lever og ånder for musikken, og de er klar til at tage publikum med på en musikalsk rejse.

Vil du være med til at åbne festivallen med ABSURD? – et band, der vil sætte gang i dine følelser og få dig til at danse natten væk!

Carpark North

De har altid været lige så hårdtslående, som de har været melodisk træfsikre. En kombination, som har givet os udødelige landeplager og fællesskabende koncertoplevelser igennem mere end 20 år.

Siden gennembruddet i starten af 00’erne, har Carpark North ikke set sig tilbage. De er en rock-gigant, der aldrig synes at have mistet pusten, men som med et særegent udtryk, der kompromisløst forløser musik på tværs af genrer, har givet os store hits og magiske øjeblikke som ’Human’, ’Shall We Be Grateful’, ’32’ og ikke mindst den ikoniske, ’Transparent & Glasslike’. Carpark North kommer med både mørke og skønhed, når de lægger folket ned med en vild energi og fantastiske hitparader. 

Carpark North står stadig som en organisk, levende kraft – en kreativ trio, der bliver ved med at sætte sit helt eget uudslettelige aftryk på dansk musik – og som altid på vej mod nye, uprøvede højder. 
De tre drenge fra Århus
 har opbygget et musikalsk univers bestående af alt fra eksplosiv stadion-rock båret af glødende guitarriffs til akustiske og melodiøse ballader. Et muskuløst lydbillede, som skiller sig ud på den danske musikscene med gungrende originalitet. Den erfarne trio bestående af Søren Balsner, Morten Thorhauge og Lau Højen, er kendt for at levere unikke og enestående liveoplevelser med hits på stribe, altid toppet med en eksplosiv og international vibe.

Søren Huss

Så lykkes det endelig.
Vi har siden vi genopstartede Midtfyns Festival forsøgt at få Søren Huss til Midtfyns Festival. Han kiggede heldigvis lige forbi forrige år til en Diabat. Søren har da tidligere spillet med sit ikoniske band Saybia på den ”gamle” festival, men vi er utrolig glade for, at det lykkes at få ham forbi i eget navn i 2024. Med sin fantastiske stemme, sit nærvær og sine personlige fortællinger formår Søren at ramme sit publikum som de færreste. Hans tekstunivers er blottet, stærkt og sårbart, og han er utvivlsomt blandt landet bedste sangere. Tilsat godt med humor, sarkasme og alvor vil Søren Huss tage publikum med sig rundt i sit efterhånden imponerende sang-katalog.

Søren kommer til Midtfyns i den store bandbil med Hussbandet ombord; Lars Skjærbæk (guitar), Morten Jørgensen (bas), Jesper Elnegaard (trommer) og Christian Balvig (keys) og ikke mindst en ny plade i kufferten.”

Én ting er garanteret – Søren Huss vil med sit absolutte, autentiske væsen føre os gennem hele det menneskelige følelsesregister med intentionen om at efterlade os både bevæget og underholdt.

 

URO

Fremadstormende Jeppe Kronback, der går under kunstnernavnet URO, er en ung, selvgjort sangskriver, rapper og producer fra de Københavnske forstæder.

De seneste par år har URO formået at bryde igennem med sin ærlige og sjælfulde urbane popmusik, der fortæller hjerteskærende sande historier fra hans fortid, men som også kigger ud mod en lys fremtid. Især de reflekterende og raffinerede tekster, gør URO til noget helt særligt. URO er klar til at invitere publikum med på en rejse. Han er en historiefortæller, der skaber musik, som sætter uvante vendinger, ørehængende melodier og flow i højsædet. 

URO kickstartede sin karriere tilbage allerede i 2020 med hittet ”Når Jeg Blir Til Jord” som lige nu har over 4 millioner streams. URO har i år storhittet ’Føles Godt’, der gæstes af Mekdes på vokal og som har været den 5 mest spillede sang i Danmark i år med over 9 millioner streams i år. Lige nu hitter han med sangen ”Godthåbsvej” og udkommer i foråret med nyt album.

 

Fyr Og Flamme

Du kan godt begynde at kridte danseskoene for Danmarks ukronede dansegulvskonger Fyr og Flamme kommer til Midtfyns festival fredag den 6. september.

Som selvudnævnte “teenageidoler, dine forældre kan forstå”, har de to kreative legekammerater, Jesper Groth og Laurits Emanuel, sammen fundet ind til et helstøbt udtryk i et musikalsk krydsfelt mellem rendyrket 80’er-nostalgi og moderne dansksproget pop, som fra første stortrommeslag sender signaler til dansefødderne såvel som hjertekulen.   

Debutsinglen, ’Menneskeforbruger’, tændte den første glød i danskerne og satte i 2021, hurtigt sit præg på de danske radiokanaler og musikforbrugernes streaming-vaner. Opfølgeren, ’Kamæleon’, blev endnu en hitsingle, og i foråret 2021 bragede Fyr og Flamme for alvor ind i alle vores hjerter – og siden hos millioner af TV-seere – da dansegulvs-hymnen, ’Øve Os På Hinanden’, blev endnu en evergreen i Dansk Melodi Grandprix. 

Danmarks ukronede dansegulvskonger er klar til at sætte ild til scenen på Midtfyns Festival, hvor festen først slutter, når tonerne fra den sidste synthesizer har lydt og glimmertårerne er trillet ned ad de storsmilende kinder på publikum. 

 

Prisma

Den danske duo PRISMA, bestående af de talentfulde søstre Sirid og Frida, har siden 2021 taget dansk musik med storm med hits som ‘I Never Wanted To Meet You’ og ‘Bangs’, samt deres EP ‘Inside Out’. Det har ført til imponerende shows i både ind- og udland, samt tildelingen af flere priser – En DMA, en Carl Pris og senest ’Nutidens Unge’-prisen af bandet TV2, som en del af åbningen på SPOT festival 2023. 


PRISMA har ikke kun imponeret nationalt, men har også erobret internationale scener, hvor de blandt andet har kunne opleves på toneangivende festivaler som WayOutWest og Dockville, samt i sidste uge til udsolgt headline koncert i Berlin, og en triumf på Eurosonic i Holland. 2024 tegner derfor til at blive endnu et spirende år for PRISMA, der allerede har cementeret deres plads som et af Danmarks mest lovende live acts. Med et imponerende bagkatalog og enestående liveoptrædener er PRISMA klar til at indtage landet med deres unikke lyd og musikalske evner.

I øjeblikket er PRISMA aktuelle med singlen ”Kingdom”. Sangen er en følsom elektroinspireret sang med et storslået, og nærmest fællesskabsorienteret, omkvæd. Linjen ”Take me to your kingdom” danner base for omkvædet, hvor PRISMA overgiver sig til den spirende lyst til at udforske hinanden, og give slip på kontrollen.

lin

Lørdag middag åbner vi Festivalen LIN.
LIN er en 23 årig kvinde fra Odense, som bevæger sig musikalsk mellem klassiske/songwriter kompositioner, jazzede harmonier og en neo-soul sound. 

Hun skriver sange med ungdommens stemme. Lige på og uden undskyldninger. I sin musik insisterer hun på et ærligt og hudløst møde med lytteren gennem teksterne, der er nøgterne og umiddelbare med et glimt fra barndommens erindringer og hverdagsbeskrivelser fra et liv som ung i dag, hvor temaer som temaer som identitet, frigørelse og relationer gå igen. 

LIN kommer til Midtfyns Festival med sit seje band, som primært er sammensat af talentfulde unge kvinder.

Se LIN Solo (youtube-klip) Klik her

SNUK

Velsyngende ungdomskor, SNUK fra Svendborg med sangere i alderen 16-23 år
kommer i år på Midtfyns Festival lørdag eftermiddag.
Koret blev startet i 2013 og har siden da markeret sig som et yderst energisk og velklingende kor med mange velbesøgte koncerter bag sig.
Repertoiret er både rytmiske og klassiske kor-arrangementer og koret ledes af de to erfarne korledere Ulrich Klostergaard og Povl Chr. Balslev.
Musikken er af så vidt forskellige komponister som Peter Gabriel, Radiohead, Søren Huss, Eric Whitacre, Howard Shore, Mozart og mange flere.

Midtfyns Greatest

Ses vi lørdag aften til årets store brag af en singalong-koncert på festivalen?!?

Det 5-mands store orkester vil for 5. år i træk tage jer med på en musikalsk rejse af ren nostalgi.  Som bandnavnet antyder, bliver det en hyldest til en perlerække af de store kunstnere, der har spillet på Midtfyns Festivalen igennem tiderne. Med udvalgte Greatest hits bliver I guidet en tur ned ad “memory lane” –  I kender med sikkerhed alle sangene, og måske kommer man undervejs i  tanke om sine yndlingskoncerter fra Midtfyns Festivalen! Som for eksempel i 1993, hvor Lenny Kravitz sang ”Are you gonna go my way”. Eller da TV2 ”bag duggede ruder” fejrede deres 20 års jubilæum fra scenen.

Det bliver en musikalsk oplevelse, hvor Midtfyns Greatest vil indkapsle mange af de uforglemmelige øjeblikke med Sanne, Toto, Helmig, Huey Lewis & The News, Robbie Williams, Bryan Adams og mange, mange flere.

Glæd jer til en kæmpe fest med Midtfyns Greatest lørdag aften!

Link til bandets facebook: www.facebook.com/Midtfyns-Greatest

Charlene & Pierre

Det er mange af os, som lige nu i den kolde tid går og drømmer om sol og sommer og Sydfrankrig.
Der er bestilt solskin til årets Midtfyns Festival, men hvis det skulle smutte lidt kan i se frem til en smuk og unik oplevelse fra det Sydfrankrig.
Vi har lokket Charlène og Pierre fra Montpellier til Ringe.
De har begge en stor kærlighed for vintage og original fransk musik og kommer til Midtfyns Festival med et stort repertoire af Edith Piaf, Jacques Brel og Georges Brassens sange.

Mød Jesper Binzer i Midtfyns Festivalens eget samtalekoncept 

Kom og oplev Jesper Binzer i festivalens eget samtalekoncept ‘Diabat’. Konceptet blev skudt i gang sidste år, hvor Søren Huss gæstede festivalen og fortalte om musikeren, mennesket og livets op- og nedture. I diabatten i år, sætter initiativtager og festivalleder Sune Vesterlund sig i stolen overfor Jesper Binzer. Hvad samtalen skal indeholde, er årets festivalgæster med til at forme, da konceptet netop går ud på at involvere de festivalgæster, som er til stede. 

Sidste år udviklede Midtfyns Festivalen et nyt dialog- og samtalekoncept. Idéen var, at gæsterne på festivalen skulle møde en kunstner helt tæt på, men samtidig kunne gå i dialog med andre gæster og bidrage til samtalen med kunstneren. 

Ind under huden på mennesket Søren Huss 

Festivalen gennemførte sidste år det nye samtalekoncept, som blev overværet af 250 mennesker i et af de mindre telte på Midtfyns Festival. ”Vi fik Søren Huss med på ideen, hvor dialog og debat kom i fokus samtidig med, at gæsterne fik mulighed for at præge snakken på scenen,” fortæller Sune Vesterlund. 

På det tidspunkt havde Søren Huss været væk fra offentligheden i mere end et år med depression. I en snak fra scenen kom gæsterne med overvejelser og direkte spørgsmål, der blev flettet ind i samtalen med musikeren. Det blev til en personlig og rørende samtale, hvor mange af festivalgæsterne blev bevægede og samtidig fik ny viden om den ellers stille musiker fra Nyborg. Det blev til emner som; depression, at være musiker og far i en både hård periode og i en tid, hvor forælder skal ruste børn til de udfordringer, som venter dem. Mange af gæsterne gik både berørte og opløftede ud af teltet efter diabatten. 

”Vi synes, der er brug for et koncept, hvor tilhørerne ikke blot er passive, men kan være med til at skabe og forme indholdet, mens samtalen foregår. Det ser vi noget nyt, spændende og udviklende i”, fortæller initiativtageren og festivallederen. 

Der er brug for dialog og fordybelse 

”Vi vil gerne skabe en måde at samtale om kultur, mennesker og livet på. Vi skal turde tale om tingene – også de svære, sårbare og tabubelagte emner på en ordentlig måde,” siger Sune Vesterlund. 

Det helt særlige for festivalens arrangører er, at gæsterne sidder ved borde og er i dialog og debat, måske med mennesker, de ikke kender, om forudbestemte emner. Gæsternes spørgsmål og overvejelser flettes ind i snakken på scenen og på den måde er festivalens gæster medskabere af diabatten. 

”Den offentlige debat er blevet hård – ikke mindst under Corona. Dialogen og debatten skal vi både vedligeholde og genoptræne. Vi mener, at dette kunne være en måde at gøre det på”, fortæller festivallederen. 

Jesper Binzer på (gen)besøg på Midtfyns Festival 

Den 57-årige danske rockmusiker, der siden 1982 har været forsanger og guitarist i D-A-D kommer til Midtfyn, hvor han sidst spillede på den oprindelige Midtfyns Festival i 2003, som i øvrigt blev den sidste inden festivalen lukkede i 2004. 

Nu er festivalen tilbage og med 4. festival af den nye Midtfyns Festival, er festivallederen glad for, at Binzer gæster scenen i teltet ’Tidslommen’ på bakken af Dyrskuepladsen i Ringe lørdag d. 2. september. 

”I virkeligheden er ’Tidslommen’ jo det helt rigtige sted at samtale med en af Danmarks store rockstjerner igennem tiden og som har været en aktiv del af den danske musikscene i over 40 år. 

Hvad kan man så forventet af denne samtale? Det er gæsterne med til at forme, men én ting er sikkert; man kommer til at opleve en samtale, hvor der er tid til fordybelse og gæsterne kommer tæt på forskellige sider af mennesket og musikeren, Jesper Binzer. 

Konceptet er støttet af Fynsk Bank Fond og Jubilæumsfonden af 12.8.1973