Program Midtfyns Festival 2024

Vi er i fuld gang med at sammensætte på programmet for festivalen 2024.
Følg med på vores sociale medier og hjemmesiden for at se offentliggørelser.


Pladsen er åben
:

 

Torsdag d. 5. september 

Fredag   d. 6.   september 

Lørdag   d. 7.  september

Søren Huss

Så lykkes det endelig.
Vi har siden vi genopstartede Midtfyns Festival forsøgt at få Søren Huss til Midtfyns Festival. Han kiggede heldigvis lige forbi forrige år til en Diabat. Søren har da tidligere spillet med sit ikoniske band Saybia på den ”gamle” festival, men vi er utrolig glade for, at det lykkes at få ham forbi i eget navn i 2024. Med sin fantastiske stemme, sit nærvær og sine personlige fortællinger formår Søren at ramme sit publikum som de færreste. Hans tekstunivers er blottet, stærkt og sårbart, og han er utvivlsomt blandt landet bedste sangere. Tilsat godt med humor, sarkasme og alvor vil Søren Huss tage publikum med sig rundt i sit efterhånden imponerende sang-katalog.

Søren kommer til Midtfyns i den store bandbil med Hussbandet ombord; Lars Skjærbæk (guitar), Morten Jørgensen (bas), Jesper Elnegaard (trommer) og Christian Balvig (keys) og ikke mindst en ny plade i kufferten.”

Én ting er garanteret – Søren Huss vil med sit absolutte, autentiske væsen føre os gennem hele det menneskelige følelsesregister med intentionen om at efterlade os både bevæget og underholdt.

 

Zar Paulo

Bookeren vil gerne tilstå at en af hans absolutte danske live favoritter er de Århusianske drenge fra Zar Paulo. Zar Paulo spillede sidste sommer på festivaler som Northside, Heartland, Smukfest og Roskilde Festival og har udelukkende budt på fem- og seksstjernede anmeldelser, og bandets koncerter har fået anmelderne til at beskrive dem som ’Danmarks bedste nye livenavn’. Musikbladet Gaffa kalder f.eks. deres koncerter for ”folkefest på syre”, med ekstatisk stemning fra start til slut. En koncert med Zar Paulo er en vild energiudladning.

Zar Paulo balancerer på en knivsæg. Deres tekster er både sjove og tider fjollede, samtidig med at de er bidende satiriske. Og med en effektiv new-wave lyd som baggrund, er det umuligt ikke at blive revet med, så mon ikke vi er mange på dyreskueskuepladsen, der ender med at følge deres opfordring med nummeret: Klap for Fædrelandet.

Vi glæder os til at opleve ”Klap for fældrelandet” og ”Tiger” alt sammen akkompagneret af frontmand Emil Vammens excentriske dansetrin og fredag aften på Midtfyns Festival bliver der nu mulighed for at opleve den energifyldte rock-pop-kvintet.

JJ Paulo

Vi har længe været nysgerrig på JJ Paulo. For et par uger siden oplevede vi så JJ Paulo for første gang. Koncerten i Svendborg var udsolgt, og salen var propfyldt af forventningsfulde og danseglade gæster. Vi blev fuldstændigt blæst bagover af lækker musik, en vildt charmerende JJ Paulo, samt en vild dansefest som fik alle til at vise deres bløde dansehofter og sveden piblede frem.

Blodet er afrikansk, sindet er midtjysk – og hans musikalske udtryk og showmanship på scenen er af så høj international kvalitet.

JJ Paulo er født i Tanzania, hvor musik og dans ofte er et kollektivt anliggende og hvor alle deltager. Sådan er det også til JJ Paulos koncerter. Her leveres afrikanske rytmer med selvtillid, charme, humor og ikke mindst utrættelige energi, som resulterer i smil, grin og ild i fødderne hos publikum. At være til en af JJ Paulos koncerter er som at få et kys af afrikansk kultur. Velkommen til lyden af Afrika



Mød Jesper Binzer i Midtfyns Festivalens eget samtalekoncept 

Kom og oplev Jesper Binzer i festivalens eget samtalekoncept ‘Diabat’. Konceptet blev skudt i gang sidste år, hvor Søren Huss gæstede festivalen og fortalte om musikeren, mennesket og livets op- og nedture. I diabatten i år, sætter initiativtager og festivalleder Sune Vesterlund sig i stolen overfor Jesper Binzer. Hvad samtalen skal indeholde, er årets festivalgæster med til at forme, da konceptet netop går ud på at involvere de festivalgæster, som er til stede. 

Sidste år udviklede Midtfyns Festivalen et nyt dialog- og samtalekoncept. Idéen var, at gæsterne på festivalen skulle møde en kunstner helt tæt på, men samtidig kunne gå i dialog med andre gæster og bidrage til samtalen med kunstneren. 

Ind under huden på mennesket Søren Huss 

Festivalen gennemførte sidste år det nye samtalekoncept, som blev overværet af 250 mennesker i et af de mindre telte på Midtfyns Festival. ”Vi fik Søren Huss med på ideen, hvor dialog og debat kom i fokus samtidig med, at gæsterne fik mulighed for at præge snakken på scenen,” fortæller Sune Vesterlund. 

På det tidspunkt havde Søren Huss været væk fra offentligheden i mere end et år med depression. I en snak fra scenen kom gæsterne med overvejelser og direkte spørgsmål, der blev flettet ind i samtalen med musikeren. Det blev til en personlig og rørende samtale, hvor mange af festivalgæsterne blev bevægede og samtidig fik ny viden om den ellers stille musiker fra Nyborg. Det blev til emner som; depression, at være musiker og far i en både hård periode og i en tid, hvor forælder skal ruste børn til de udfordringer, som venter dem. Mange af gæsterne gik både berørte og opløftede ud af teltet efter diabatten. 

”Vi synes, der er brug for et koncept, hvor tilhørerne ikke blot er passive, men kan være med til at skabe og forme indholdet, mens samtalen foregår. Det ser vi noget nyt, spændende og udviklende i”, fortæller initiativtageren og festivallederen. 

Der er brug for dialog og fordybelse 

”Vi vil gerne skabe en måde at samtale om kultur, mennesker og livet på. Vi skal turde tale om tingene – også de svære, sårbare og tabubelagte emner på en ordentlig måde,” siger Sune Vesterlund. 

Det helt særlige for festivalens arrangører er, at gæsterne sidder ved borde og er i dialog og debat, måske med mennesker, de ikke kender, om forudbestemte emner. Gæsternes spørgsmål og overvejelser flettes ind i snakken på scenen og på den måde er festivalens gæster medskabere af diabatten. 

”Den offentlige debat er blevet hård – ikke mindst under Corona. Dialogen og debatten skal vi både vedligeholde og genoptræne. Vi mener, at dette kunne være en måde at gøre det på”, fortæller festivallederen. 

Jesper Binzer på (gen)besøg på Midtfyns Festival 

Den 57-årige danske rockmusiker, der siden 1982 har været forsanger og guitarist i D-A-D kommer til Midtfyn, hvor han sidst spillede på den oprindelige Midtfyns Festival i 2003, som i øvrigt blev den sidste inden festivalen lukkede i 2004. 

Nu er festivalen tilbage og med 4. festival af den nye Midtfyns Festival, er festivallederen glad for, at Binzer gæster scenen i teltet ’Tidslommen’ på bakken af Dyrskuepladsen i Ringe lørdag d. 2. september. 

”I virkeligheden er ’Tidslommen’ jo det helt rigtige sted at samtale med en af Danmarks store rockstjerner igennem tiden og som har været en aktiv del af den danske musikscene i over 40 år. 

Hvad kan man så forventet af denne samtale? Det er gæsterne med til at forme, men én ting er sikkert; man kommer til at opleve en samtale, hvor der er tid til fordybelse og gæsterne kommer tæt på forskellige sider af mennesket og musikeren, Jesper Binzer. 

Konceptet er støttet af Fynsk Bank Fond og Jubilæumsfonden af 12.8.1973