Musikken er festivalens rygrad, og vi ønsker at præsentere et bredt udbud, som appellerer til flere generationer. Det er dog vigtigt for os at give plads til nostalgien på scenerne, og derfor arbejder vi for at invitere musikere, som har spillet på festivalen eller har en tilknytning til festivalen. – kom tæt på musikken Det sker bl.a., hvor udvalgte musikere skal vælge imellem ti MidtfynsDogmer, som festivalen i samarbejde med Det Musikalske Råd har udarbejdet. Dogmerne skal inspirere musikeren til at invitere publikum indenfor, og fortælle om baggrunden for sangene, om dem selv som mennesker og derved skabe en mere intim ramme end ved en traditionel festivalkoncert.  – musik på kryds og tværs Vores vision er at sammensætte musikere/bands, som ikke har været i musikalske konstellationer før – både fra forskellige generationer og genrer. Det vil appellere til et publikum på tværs af alder og med forskellige musikalske præferencer.

Fredag d. 24. maj

15.00 Pladsen åbner med madboder og barer 15.00 Nostalgitelt med effekter fra den gamle festival 15.00 Analogtelt med forskellige bræt- og havespil 15.30 Pop’n Soul – radioaktivt rytmisk kor 16.00 Country Band med venner 16.30 Stina Bekker (Dogmekoncert) 16.45 Officiel åbning af Midtfyns Festival 2019 17.00 Sys & Peter (Dogmekoncert) 17.00 Midtfyns skuespillerpanel (Samspil) 18.45 Esben Just solo 19.30 Helners stol (Nostalgitelt) 20.00 Holmen Hustlers 21.00 Anne Dorte & Maria (fra Tøsedrengene) 22.30 The Great Malarkey 23.45 Gasoline 01.30 På gensyn Konferencier: Søren Thure Milkær og Bo Bomuld Der tages forbehold for ændringer 

Lørdag d. 25. maj

11.00 Pladsen åbner med madboder og barer 11.15 Festivalbanko og frokosttilbud (Samspil) 11.45 Fællessang med koret Pop’n Soul (Samspil) 12.30 Shiri Simone (Dogmekoncert) 13.00 Helners stol med Juncker (Musikalsk konstellation) 13.00 Markus Valentin (Dogmekoncert) 14.00 Mynsterland Øst (Musikalsk konstellation) 15.00 Lasse og Mathilde (Dogmekoncert) 16.15 Allan Olsen solo 17.30 Juncker og Pop’n Soul (Musikalsk konstellation) 17.30 Hit med Midtfynssangen (Samspil) 18.45 Sveistrup20.00 Trailerpark: Jesus (Dogmekoncert) 21.00 The Blues Brothers Souvenir Show 22.30 Bo Evers (Dogmekoncert) 23.45 Midtfyns Greatest 01.30 Tak for i år Konferencier: Søren Thure Milkær og Bo Bomuld Der tages forbehold for ændringer 

Anne Dorte & Maria (fra Tøsedrengene)

Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen har under navnet, Anne Dorte & Maria, igennem de seneste år skabt et af den danske livescenes mest overbevisende comebacks.

Med sig har de en overmåde imponerende samling af deres egne 80’er og 90’er hits; Sig ’Indianer’, ’Ud under åben himmel’, ’Mandagsstævnemøde’, ’Jeg har lagt mine våben’, ’Jeg vil la’ lyset brænde’; Ja, ’Sig – du ka’ li’ mig’ – og du er på sporet af et sangkatalog af de sjældne, der desuden fra 2019 vil blive suppleret med sange fra et nyindspillet album i eget navn.

Først og fremmest står Anne Dorte & Maria for en fest. Publikum i alle aldre kender og kan synge med på deres sange. De mange, store hits fremføres med exceptionel energi og nerve af artisterne selv, og af et band, der både respektfuldt og uimponeret pudser det musikalske arvesølv, under ledelse af tidligere Gnags-trommeslager: Mads Michelsen.

Anne Dorte og Maria mødtes i Tøsedrengene – en af alle tiders største, danske popsucceser – hvor de var sangere, og hvor Anne Dorte skrev tekster og lejlighedsvis musik. I næsten 7 år toppede de sammen hitlisterne indtil 1986, hvor Tøsedrengene gik hver til sit. Opløsningen af bandet blev dengang annonceret i Radioavisen!

Siden blev Maria en del af Ray Dee Ohh, der fortsatte hvor Tøsedrengene slap med at lægge landet ned med pophits på stribe.

Anne Dorte overraskede med en succesfuld solokarriere, hvor hun som Anne Dorte Michelsen foldede sit eget mere folk-inspirerede univers ud i samarbejde med blandt andet Billy Cross, og nåede et kæmpe publikum både herhjemme i resten af Norden og i Japan.

Fra en tid, hvor det feminine islæt i en mandsdomineret branche var langt mere udpræget end idag, er Anne Dorte & Maria to markante kvindelige artister.

Dengang som nu supplerer de hinanden smukt og bringer i deres fornyede samarbejde alle deres største hits tilbage til scenen og til et publikum, der aldrig har glemt 80’erne og 90’ernes musikalske storhedstid.

Allan Olsen (solo)

Allan Olsen står mere og mere som et fyrtårn på den danske musikscene. Ikke mindst som solist i ordets egentlige forstand: Alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum. 2018 var knapt skudt I gang, før Allan Olsen i januar lagde sig i selen med en massiv solo-turné.- Ud til de fine steder, som han selv formulerede det. Turneen frekventerede nemlig udelukkende de største og mest koncert-egnede scener i landet, bl.a. Det Kongelige Teater. Hér kvitterede Olsen med ikke blot at henrykke den udsolgte sal, men også musiktidsskriftet, Gaffa’s anmelder. – Endda i en sådan grad, at den rutinerede entertainer’s optræden blev honoreret med hele 6 stjerner. GAFFA: …Olsen bemægtiger sig nationalscenen med sublim selvsikkerhed, og opmærksomheden fra salen er komplet. Farligt høje forventninger bliver indfriet… Til vinter 2019 vil Allan Olsen atter rimpe op i sin solo-baggage, og begiver sig afsted som rejsende i det helt fundamentale: – Én mand alene på en scene. Denne gang er han tilbage i rammer, der klæ’r hans udtryk mindst ligeså godt, nemlig de lidt mindre og måske mere intime spillesteder. Allan Olsen’s seneste udgivelse, sidste års dobbelt-album, HUDSULT blev en success, såvel hos det plade-købende publikum, som hos anmelderne: Berlingske: ”…Der er både vid og bid i teksterne på Allan Olsen’s nye, revsende plade…” Ekstra Bladet: “…Olsen er svær at hamle op med…” Allan Olsen’s repertoire spænder over hele hans brede sang-katalog, der gør brug af hele paletten, fra rock til folk, rap og á capella. Ingen dansk sangskriver nyder større respekt og anerkendelse, end Allan Olsen. Efter ialt 20 plade-udgivelser og tusindvis af koncerter, er Olsen altid garant for et sjældent højt niveau ved sine optrædender. Måske fordi han aldrig har mistet respekten for sit skønne publikum… www.allanolsen.dkwww.facebook.dk/allanolsen49

The Blues Brothers Souvenir Show

To mænd i front med sorte solbriller, sort hat og sort habit. En kuffert proppet med nogle af de bedste rhythm’n’blues- og soulklassikere, spillet af en hårdt swingende rytmegruppe og en effektiv hornsektion. Lige dét guitar-riff og dén orgelfigur under en fræsende saxofonsolo og et kor, der helt i traditionen understøtter leadvokalen. Røg, bomber, lysshow, stor lyd, dans, gags, fest og farver – og sved. Alt sammen elementer, som man kan opleve ved en koncert med: The Blues Brothers Souvenir Show.

Bandet tager afsæt i det repertoire, som The Blues Brothers præsenterede på deres første plade Briefcase Full Of Blues (1978) og på soundtracket til kultfilmen The Blues Brothers (1980). Gode, gamle rhythm’n’blues og soulstandards spillet på en forfriskende rå og pågående måde kombineret med et meget udadvendt sceneshow.

Den idé bygger The Blues Brothers Souvenir Show videre på.

Orkestrets ambition har aldrig været at kopiere numrene tone for tone, men at spille versioner af de fedeste rhythm’n’blues- og soulnumre – gerne med en ekstra spand kul.

The Blues Brothers Souvenir Show har gennem mere end 30 år spillet overalt i Danmark og ved enkelte lejligheder uden for landets grænser. I den anledning har bandet for nylig udsendt en koncert-DVD (med bonus-CD): 20 Years On The Mission (Hithouse).

Sys Bjerre & Peter Lützen

De to hitmagere Sys Bjerre og Peter Lützen har fundet kærligheden i hinanden og den søde musik, der er opstået mellem dem, vil de dele med os.
 
Peter Lützen er kendt som guitarist og sangskriver i bandet Panamah og som sanger, guitarist og sangskriver i Humørekspressen, et moderne dansktopband der dukkede op i 2017.
Sys Bjerre blev verdenskendt i Danmark da hun i 2008 overtog radiobølgerne med hittet ‘Malene’, og hun har siden udgivet 4 albums. Sys og Peter mødte hinanden på deres fælles pladeselskab Universal Music, og begyndte at danne par, både musikalsk og privat, i begyndelsen af 2017. I oktober 2018 udgav parret deres første single Månens Barn, og der er meget mere musik i vente fra de to garvede sangskrivere. Flere singler er på vej, og debutalbummet er ligeledes i støbeskeen, med forventet ankomst ultimo 2019. Samtidig begynder Sys og Peter, i begyndelsen af sommeren, så småt at stikke hovederne frem på de forskellige scener rundt omkring i landet. Det bliver med en blanding af nyt, fælles materiale, og velkendte numre fra deres respektive karrierer. Der er lagt op til både fordybelse, fortællinger, fest og fællessang når de to gæster Midtfynsfestival til maj.

Sveistrup

“Pågående soul, suveræn funk, dyb troværdig vokal”.

Sveistrup viser sit sande ansigt
To år er der gået, siden Jakob Sveistrup udsendte sit seneste album “All In/All Out”. I mellemtiden har den fynske sanger droppet sit fornavn i musiksammenhæng, fordi det alt for ofte blev stavet med c i stedet for k.

Hans nye album “In Your Face”, der udkom i maj 2018, bærer derfor kun hans efternavn på coveret. Men den rutinerede sanger lægger ikke skjul på, at der ligger en gedigen holdindsats bag hans tredje soloudspil.

– Mine bandmedlemmer har i den grad ofret sig for, at denne udgivelse kunne blive en realitet. De har været med rundt og spille i hele landet de seneste fire år, hvilket har gjort det til et ekstremt sammenspillet og sammentømret band. Den interne forståelse har været guld værd i studiet, siger Jakob Sveistrup.

Bandmedlemmerne og korsangerne har også stået på spring, når der har været ledige stunder i Medley-studiet i København, hvor Jakob Sveistrup har indspillet “In Your Face”. – For at få enderne til at hænge sammen økonomisk, har vi indspillet i alle “hullerne”. Det har betydet, at hele bandet har været enormt fleksible, roser kaptajnen.

Han gætter på, at han har taget turen fra Villestofte i Odense til Vesterbro i København omkring 60 gange det seneste år, hvor indspilningerne har stået på. Det har givet ham tid til at høre de 12 sange fra “In Your Face” igennem talrige gange.

– Når man kan sidde og synge med på sin egen sang på anlægget hele vejen hen over Storebæltsbroen, ved man, at man har fat i noget, der holder, konstaterer Jakob Sveistrup.

At han har fat i noget, understreges også af turnéplanen, som for nylig er opdateret med Musikhuset i Aarhus, Musikhuset i Esbjerg, Viften i Rødovre og Borgerforeningen i Svendborg.

– Det er skønt, at der allerede er booket mange koncerter, inden “In Your Face” er udkommet. Jeg er sikker på, at der kommer mange flere koncerter i kalenderen, når de nye sange kommer ud, og publikum i hele landet for øjne og ører op for dem, siger Jakob Sveistrup. 

Det seje træk
Han er yderst tilfreds med, at den opadgående formkurve, han har oplevet de seneste år siden udgivelsen af “All In/All Out”, ser ud til at fortsætte.

– At mit publikum bliver større og større understreger, at det var den rigtige beslutning at droppe hverdagsjobbet og satse 100 procent på musikken. Jeg lever af at lave musik i dag, og det er der ikke mange musikere, der kan i dagens Danmark, siger Jakob Sveistrup.

Han glæder sig også over at trodse fordommen om, at man skal have det purunge publikum for øje, hvis man vil have succes i musikbranchen anno 2018.

-Man kan sagtens lave kvalitetsmusik til dem, der er over 30 år, hvis man er ambitiøs. Der er et kæmpe publikum derude, man skal bare turde satse på at fange dem med kvalitetsmusik og ikke sigte efter laveste fællesnævner, siger Jakob Sveistrup.

En sang, der har stort potentiale, er soul-perlen “Victorywood Street”. Den handler om en barndomsven, Jakob Sveistrup ikke længere har kontakt med.

– Jeg var igennem en svær tid som dreng, fordi jeg var meget indadvendt. En barndomsven var en uvurderlig støtte i den periode. Vi havde mange skøre lege, hvor en af dem gik ud på at gå på Sejerskovvej om natten kun iført underbukser, mens vi fortalte opdigtede fantasyhistorier på engelsk. Det minde udmøntede sig i “Victorywood Street”, der er en hyldest til venskab og barndommens nostalgi, siger Jakob Sveistrup.

Sveistrup synger halsen til blods
Når sangene fra det nye album kommer i rotation på diverse radiostationer, håber han, at lytteren kan høre, at han stadig går all in.

– På flere af sangene på “In Your Face” udfordrer jeg mig selv vokalmæssigt i en grad, jeg aldrig har prøvet før. Det er lige fra falset til den dybeste brøndstemme på få øjeblikke. Det kan  virkelig slide på stemmen, når man går planken ud på den måde. På Smukfest i august var jeg så tændt, at jeg sang min hals til blods. Det er for alvor, hver eneste gang jeg står scenen, understreger Jakob Sveistrup.

Anmelderne har da også kastet mange flotte ord efter SVEISTRUP siden sidste album udkom. Ord som: “SVEISTRUP med fascinerende tyngde”, “krænger sit indre ud”, “karakter, krop og kant”, “synger med den største selvfølgelighed”, “yderst personlige sange”, “uovertruffen vokalteknik” beretter om, at der er tale om et talent, der fortjener stor opmærksomhed.

SVEISTRUP:
Keyboards: Lars Rahbek Andresen, guitar: Dennis Flacheberg, bas: Casper Bak Poulse, trommer: Johannes Gissel, kor: Anna Hansen og Nanamarie Venca Reimar, saxofon: Anders Bast, trompet: Michael Mølhede, trombone: Mikkel Aagaard og leadvokal: Jakob Sveistrup

Esben Just (solo)

DANMARKS ROCK’N’BLUES PIANIST NR.1 Det er en stor fornøjelse at kunne byde Esben Just velkommen til Midtfyns Festival 2019. Der bliver brug for dansesko, syng-med-stemme og håndklap. “Få andre forstår ligesom Just at spotte, indfange og fastholde den øjeblikkelige situation – og kæde den sammen med klaverets rytmiske, groovy og inciterende vellyd. Entertainer? Jo, tak. Endda med rigtig store bogstaver.” Anmeldelse af Randers Amtsavis til koncert under Randers Festuge.

Esben Just giver den fuld rulle i sit solopiano show. Med udgangspunkt i sin kærlighed til alt godt fra New Orleans musikkens herligheder sætter han gang i festen. Der er intensitet og autencitet i luften, når Just sætter sig bag klaver og mikrofon, for at fremmane stemning og liv. En kærlighedserklæring til den håndspillede musik og til det beat der opstår når øjeblikket gribes og fortolkes med åbne sanser. ****** P.S. Kim Larsen udtalte: “Det er sin egen sang han synger, og det er så der bliver lys over land og stjerner på himlen. For ikke at tale om den der cajun fuldmåne, som gør mænd og kvinder tossede. Og så hedder han forresten Esben. Esben Just. Læg mærke til ham, mine damer og herrer. Og øre. Værsgo music lovers han er deres”.

Bo Evers

Det er med meget stor stolthed, at vi kan offentliggøre Bo Evers Oplev hvordan den legesyge musik og tekst blomstrer og går op i en højere enhed, der sætter gang i både danseben, lattermuskler og tårekanaler.

Dagbladet Køge har anmeldt en koncert og skrev bl.a.  ?“En oplevelse ud over det sædvanlige!”  ?“Eminente Evers-tekster”  ?“Synd for dem der ikke var der”  ?“Alt gik op i en højere enhed” Oplevelsen vil byde på alt fra ny-klassikeren ”Fred” over tragikomiske ballader og serenader som “Barry White” og “Et dansenummer”, til mere eftertænksomme sange som “Hver anden weekend”. P.S. Kridt danseskoene og køb din billet her: http://llk.dk/bm3jhvDet bliver et brag af en fest med “folkedans og fællessang”

Juncker

OPLEV SANGSKRIVEREN BAG “HAVANA” OG “MOGENS & KAREN” Måske kender du Christian Juncker på gennembrudssinglen “Mogens og Karen” og senere den populære sang “Havana” til serien “Kurs mod fjerne kyster” I april 2018 udgav Juncker sit mest personlige og verdensanskuelige album til dato, GLOBUS NV.

Igen spidder Juncker den danske folkesjæl med rammende, nogle vil mene sarkastiske, tekster. Juncker er genkendelig – aldrig kedelig. Der er eftertænksomhed og catchy tekster og kompositioner i Junckers sange. NOMINERET MED MADS LANGER OG MARIE KEY Vi glæder os til at opleve Christian Juncker på Midtfyns Festival. Han er sanger, sangskriver og guitarist med mange år på bagen på den danske musikscene. I 2013 var han nomineret i to kategorier ved Carl Nielsen prisen, der adskiller sig andre danske priser ved at hylde danske sangskrivere og komponister. Juncker var nomineret i kategorierne “Årets tekstforfatter” og “Årets komponist indenfor pop/rock”. Priserne blev vundet af Mads Langer og Marie Key. ****** P.S. I vil opleve Juncker indgå i MidtfynsDogmer, hvor han i sin koncert bruger det som omdrejningspunkt og ramme for sangene og fortællingerne.

Holmen Hustlers 

De har tidligere været opvarmning for Bikstok og Xzibit, ligesom Holmen Hustlers de sidste par år været en fast del af det københavnske reggaeband Von Düs turneer rundt omkring i Danmark, hvilket har givet dem en stor fanskare ikke mindst lokalt, hvor der støttes op om deres unge helte med, hvad de nu kan. De er inspireret af tidens tone, men i ligeså høj grad også af lyden af gedigen rap og hip hop, som vi kender den fra genrens urtid. På højeste niveau forener de, de to stilarter og agerer smeltedigel mellem lækker dance hall og energifyldt old school hip hop. Tekstuniverset drejer sig primært om at være udkantsmand fra det glemte Danmark. Men disse drenge formår at beskrive temaet med ironi og underfundig humor, når de rapper Det østfynske band Holmen Hustlers fra Kerteminde har længe været en kendt gruppe på Fyn. Men resten af landet har også fået øjnene op for de musikalske ordjonglørere Holmen Hustlers, der ikke lægger skjul på, at de er en rapgruppe fra Udkantsdanmark, har valgt at lave deres musik fra hjemstavnen, fordi det er essensen i projektet. Det er med bandets egne ord mere ægte at bo i området, når det er det, det hele handler om. Det er blevet belønnet med en nominering til Den Fynske Kulturpris 2016.

The Great Malarkey (UK)

For dem, der endnu ikke kender det 8 mand høje London-band The Great Malarkey, kan musikken bedst beskrives som en fabelagtig blanding af syret cirkuslignende sigøjnerpunk og melankolske slagere, stærkt understøttet af sangerinden Alex Wares kraftfulde stemme og intense nærvær på scenen. Hun er et sejt energibundt med en charmerende punk-attitude, som forplanter sig overalt i salen. The Great Malarkey er med deres kludetæppe af musikalske udtryk på alle måder umulige at sætte i bås. De nævner selv The Pogues, Nirvana og Tom Waits som inspirationskilder. De har efterhånden spillet en del koncerter og festivaler rundt omkring i Danmark bl.a. på Skarø og Tønder Festival samt Jam Days i 2017 og hver gang med stor succes, simpelthen fordi de hver eneste gang leverer en uforglemmelig musikalsk fest og vild energi. The Great Malarkey er direkte og måske endda en smule vrede i deres udtryk og tekstunivers, men de serverer det med så meget humor og kærlighed til musikken, at det er umuligt ikke at blive revet med af ren og skær begejstring over deres smittende energiudladninger og de efterlader altid et begejstret og storsvedende publikum. Så få snøret skoene og forbered jer på vild musikglæde og musisk fest når The Great Malarkey kommer til Midtfyns Festival

Lasse & Mathilde

For Lasse & Mathilde er de sidste år gået med koncerter, sangskrivning og med at komponere til projekter. Nu, seks år efter duoens seneste studiealbum, ser det nye album ”Verden Venter” dagens lys, på både CD og LP.  Hele vejen igennem en lang karriere (siden 1975) har Lasse & Mathilde været samlingspunkt og værter, for mange musikere og sangskrivere.  Derfor var det oplagt, at Mathildes møde med superbassisten Bo Stief, omkring en snak om brugen af effektpedaler til Mathildes violin, udmøntede sig i en større dialog om blandt andet Lasse & Mathildes lange musikerliv og deres musik. Dén snak gav dem lysten til at spille sammen. Det lå lige til højrebenet, at Bo Stief blev produceren og bassisten, Ole Fick guitaristen og Alex Riel trommeslageren! Kemien var på plads!  Med ild i pejsen og legendariske Flemming Rasmussen fra Sweet Silence bag mixerpulten blev Lasse & Mathildes hjem lavet til et kreativt studie, der osede af spilleglæde og fed kemi. Mange års venskaber fra turneer, hvor man havde mødtes og grint og spillet så blodet flød, eller bare snakket sammen.  Om indspilningen og forberedelserne til ”Verden Venter”, hvor Bo Stief pressede alle til det yderste, udtaler Lasse: ”Jeg synes det er synd for mig, at jeg skal høvles sådan igennem, en mand i MIN alder,” og tilføjer med et skævt smil. ”Men Mathilde har godt af det.”  ”Verden Venter” blev indspillet af en flok mennesker, der har præget den danske musikscene igennem 50 år! Som journalisten Simon Staun skrev at ”inde i dén stue er der mere end 300 års erfaring.”  Materiale, idéer og inspiration bragte det bedste frem på trods af musikernes forskelligartede karrierer. Det var vigtigt for alle, at respektere Lasse & Mathildes musikalske udtryk.  Vitalitet og følsomhed kommer til udtryk på ”Verden Venter” men også en ny lyd, hvori duoen altid kan genkendes.  Sangteksterne på albummet er både nye og gamle. Lige fra ’Mit Navn Er Keith’s ”Dæmonen” og Hans Henrik Koltzes ”En del af Dig” samt ”Vuggevise” – og Ane Riels titelsangtekst ”Verden Venter”, som nogle af de nye, til Jesper Jensens ”Min glæde” og Jan Toftlunds ”Tornerose”, som nogle tekster af digtere, der har skrevet til Lasse & Mathilde gennem alle årene.  Om ’Mit Navn Er Keith’s tekst til ”Dæmonen” udtaler Lasse: ”Denne tekst ramte mig lige i mellemgulvet – dæmonen sidder på din skulder og styrer dårligdom, misbrug og søgen efter selvmedlidenhed og andres skyld i din egen situation. Se dig selv i øjnene og tro på dig selv! Det har jeg gjort uden stimulanser i 13 år nu!”  Om Henrik Salomons tekst til ”Igen” udtaler Lasse: ”Min soulmate og største Lasse & Mathilde supporter, Henrik Salomon beskrev sine følelser den nat, da Obama vandt præsidentvalget i USA første gang. Håbet, euforien – Igen. Er det en illusion? Vi lever videre i og med håbet.”  Om hans egen tekst til ”Poplerne rasler” udtaler Lasse: ”Det er en refleksion på livet der leves og er levet – de venner, der gik bort, et liv med taknemmelighed og kærlighed. Tak til Mathilde!”  Duoen Lasse & Mathilde er fulde af taknemmelighed og glæde over at have fået lov til at opleve og opleve, igen og igen, hvordan livet og musikken kan udvikle sig, når man deler den med andre, til gavn og glæde for endnu flere. ”Verden Venter” repræsenterer en bestemt værdifuld side af det danske sprog og den danske sang.

Mynsterland Øst

Fremadstormende folkeorkester opruster på sangskriverfronten De prisbelønnede folkemusikanter fra Mynsterland inviterer to af landets mest talentfulde sangskrivere med i helt nyt folkeorkester. Første single udkommer 24. maj og markeres med releasekoncert på årets Midtfyns Festival. Mynsterland Øst er navnet på et nyt samarbejde mellem sangskriverne Christian Juncker og Jonas Breum – og folkebandet Mynsterland. Projektet er født af en lyst til at krydse medrivende, naturlig folkemusik med moderne, dansk pop. Bandet er skabt omkring rammerne af det unge, fremadstormende folkeorkester Mynsterland, der i 2016 modtog prisen for Årets Talent ved DMA Folk og siden har opbygget et solidt koncertpublikum. Nu debuterer Mynsterland Øst med singlen ”Et øje i nat”, der sender kindkys og varme knus til folkegenren og emmer af lyst til at lade nudanske popmelodier møde deres klanglige folkeophav. Samtidig debuterer Mynsterland Øst ved en releasekoncert på Midtfyns Festival 2019. Fynboer fik besøg fra Øst De Københavner-baserede sangskrivere Jonas Breum og Christian Juncker er kendt for nogle af ny tids største radiohits. Juncker har gennem sin karriere udgivet 8 anmelderroste albums med bl.a. landeplagerne ”Mogens og Karen” og ”Havanna” fra P3, mens Breum er kendt for P3-singler som ”Fjendemin” og ”Det største røvhul” – foruden et rost konceptalbum baseret på amerikanske dødsfangers sidste ord. En dag fik de to sangskrivere en mail fra nogle unge fynboer og et link til hidtil uhørte, folkelige toner og klange. Mailen og musikken fra Mynsterlands 14 medlemmer var sendt fra Svendborg. Her sad musikanterne med udsyn over vand og marker, og drømte om nye melodier til deres velbesøgte koncerter. Og så var samarbejdet for så vidt født. For de to Københavner-baserede sangskrivere betød muligheden for at arbejde med folkemusikanterne i Mynsterland en øreåbner af inspiration og kreativitet. Her var masser af vitalitet i et poetisk univers, der gav lyst til leg. Juncker og Breum havde melodierne, Mynsterland havde holdet og talentet til at give sangene form og udtryk. ”Et øje i nat” udkommer 24.05.2019.