Musikken
på Midtfyns
2022

Vi offentliggører løbende flere kunstnere.
Følg med på vores sociale medier for at se med.

The Mukherjee Development

The Mukherjee Development er klar med deres debutalbum ”Burnin’ Time” i starten af 2022. De spiller en blanding af americana, indie, pop og rock. Tænk Kurt Vile, Phoebe Bridgers og John Prine på en råkold dansk forårsdag.

Den amerikansk/dansk/indiske Oscar Mukherjee synger om hengivelse, identitet og kærlighed i et globalt århundrede. Han er opvokset i USA, kom til Danmark i 2009, hvor han hurtigt gjorde sig bemærket på den danske musikscene. Han har udgivet to EP’er, har netop vundet en Danish Music Award for årets ”Ud af det blå” pris og har opnået landsdækkende P4-airplay. 

The Mukherjee Development er et musik-kollektiv med erfarne og innovative kræfter fra bl.a. Peter Sommer & Tiggerne og Jonah Blacksmith.

Magnus Lasse Petersen

Vokalen fylder hele rummet, kraftfuld, sprød og følsom. Der er ingen tvivl om hvor
Magnus Lasse Petersen er på vej hen. Den unge musikalske mand fra Silkeborg, der i
en alder af 20 år allerede har opnået med sin stærke og meget genkendelige
stemme. Det unge stjerneskud står klar til at erobre den danske musikscene.
Magnus Lasse Petersen er ved at bygge sin musikalske identitet og sammen med
producere, der blandt andet har hjulpet, Jacob Dinesen, Lars Lilholt, Peter Sommer
og mange flere, er det musikalske gennembrud lagt i kakkelovnen.
Oplev den fantastiske unge mand når han med sin guitar tryllebinder publikummet
med sine stærke og personlige sange.

The Midnight Special

The Midnight Special er et originalt country rock band dannet i trekantsområdet i begyndelsen af 2019. Inspirationen er hentet fra (country) rockens hylder gennem det sidste halve århundrede, og i denne gryderet har bandet fundet deres eget helt unikke lyd og engelsksprogede tekstunivers.          

Bandet refererer til deres egen lyd som “pigtråds-country”, hvor genkendelige elementer fra traditionel country blandes med rock, pop, Folk og Americana. Musikken er ægte og indlevende uden at være prætentiøs eller påtaget. Med fuldt skrald på intensitet og integritet bevæger bandet bogstavligt talt publikum i alle aldre. 

The Midnight Special har spillet på flere lokale spillesteder, mindre countryfestivaler samt det store Country Music Meeting i Berlin i 2020. Bandet spiller i sommeren 2022 på en række større festivaler, heriblandt Jelling Musikfestival og Nashville Nights, og drager derefter ud på en mindre tour. 

 

Go Go Berlin

Go Go Berlin er efterhånden et velkendt navn herhjemme med et velfortjent renommé som et af de mest hårdtarbejdende og intense live acts på den danske scene.

Og bandet er ikke kun kendt i Danmark, men har også formået at komme ud over grænsen, og har også skabt sig et solidt omdømme i udlandet gennem flere års ustoppelig tour aktivitet i lande som Tyskland, Schweiz, Østrig, Holland, Belgien, USA, Indien og Kina.

I september 2019 præsenterede Go Go Berlin et musikalsk hamskifte på albummet ”The Ocean”, der viste en mørkere, mere elektronisk og ”clubbet” version af bandet.
I tiden under lockdown har de brugt tiden på at indspille og udgive ny musik og derfor er Go Go Berlin nu mere end klar til at indtage Midtfyns Festivalen med masser af ny musik på sætlisten.

Lis Sørensen

Lis Sørensen behøver næppe nogen yderligere præsentation – hun har været en velkendt stemme for danskerne gennem flere generationer.

Hendes imponerende repertoire byder på en perlerække af hits fra fire årtier samt nye forrygende numre. Med en sprællevende samling af sange står Lis Sørensen skarpt i nutiden og formidler fortidens hits som fx ”Fuld af Nattens Stjerner”, ”Tæt på Ækvator”, ”Mine øjne de skal se” og mange flere.

Med sin varme og stærke vokal i centrum, favner Lis Sørensen et stort publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad memory lane og en energisk væren i øjeblikket.

Donkey Sound

Efter en længere pause er drengene fra Donkey Sund samlet igen, og de er klar til at holde en kæmpe genforeningsfest på Midtfyns Festivalen til september.
Danmarks uofficielle reggae- og dancehall-landshold består af Wafande og Kaka – kendt for bla. ”Gi mig et smil”, Shaka Loveless, der brød igennem med sangen ”Tomgang”, Pharfar – Danmarks ubestridte Godfather inden for genren, og sidst, men ikke mindst hitproduceren Fresh-I.

Det sidste år har de alle været i studiet og arbejdet på deres kommende album, der udkommer til foråret, så der bliver også lejlighed til at høre deres nye numre, når Donkey Sound blæser taget af teltet.

Blues Brothers Souvenir Show

To mænd i front med sorte solbriller, sort hat og sort habit. En kuffert proppet med nogle af de bedste rhythm’n’blues- og soulklassikere, spillet af en hårdt swingende rytmegruppe og en effektiv hornsektion. Lige dét guitar-riff og dén orgelfigur under en fræsende saxofonsolo og et kor, der helt i traditionen understøtter leadvokalen. Røg, bomber, lysshow, stor lyd, dans, gags, fest og farver – og sved. Alt sammen elementer, som man kan opleve ved en koncert med The Blues Brothers Souvenir Show.

Bandet tager afsæt i det repertoire, som The Blues Brothers præsenterede på deres første plade Briefcase Full Of Blues (1978) og på soundtracket til kultfilmen The Blues Brothers (1980). Gode, gamle rhythm’n’blues og soulstandards spillet på en forfriskende rå og pågående måde kombineret med et meget udadvendt sceneshow. Den idé bygger The Blues Brothers Souvenir Show videre på. Orkestrets ambition har aldrig været at kopiere numrene tone for tone, men at spille versioner af de fedeste rhythm’n’blues- og soulnumre – gerne med en ekstra spand kul. The Blues Brothers Souvenir Show har gennem mere end 30 år spillet overalt i Danmark og ved enkelte lejligheder uden for landets grænser. I den anledning har bandet for nylig udsendt en koncert-DVD (med bonus-CD): 20 Years On The Mission (Hithouse).

Showet er med tiden blevet udbygget visuelt – og også musikalsk, så repertoiret i dag består af en del af de klassikere, som The Blues Brothers gav nyt liv, og en lang række numre fra rhythm’n’blues- og soulrepertoiret, som de lige så godt kunne have spillet. Og så har bandet ved særlige lejligheder inviteret en lang række store solister fra den danske rockscene til at være med til at hylde Jake og Elwood Blues. Det drejer sig om Peter Belli, Anders Blichfeldt, Allan Mortensen, Sanne Salomonsen, Debbie Cameron, Billy Cross, Kim Larsen, Ida Corr, MC Einar, Erann DD, Esben Just, Mike Andersen, Dicte og mange andre. The Blues Brothers Souvenir Show’s drivkraft er en usvækket glæde ved at præsentere et stemningsfuldt og underholdende show, som når ud til publikum. Hvis man skal dømme ud fra det brøl, der rejser sig fra salen, når Opening Act One bliver sat an og fortsætter ind i Who’s Making Love og Soul Man, lykkes det meget godt.

Holtsø & Wittrock

Det er originalmusik og stilen er blues, rock og soul.
Med en smittende musikalsk kærlighed, entusiasme og en gnist der rækker ud over scenekanten, er han godt hjulpet på vej af Morten Wittrock, som med
en unik kreativitet og udadvendthed forstår at give selv den mest erfarne
lytter nyt stof til øregangen. Sammen står Jes Holtsø og kapelmester Morten
Wittrock for en inspirerende, nærværende og medrivende musikalitet, som leder tankerne hen på den bedste indenfor blues, rock og soul, som får
enhver til at glemme både tid og rum. Det er en konstellation, der skal
opleves – og det er musik, du kan mærke.

Lasse helner med band

Når man siger Midtfyns Festival, må man også sige Lasse Helner. 
Lasse har været en del af festivalen siden den spæde begyndelse, og ligesom festivalen har Lasse formået at forny sig uden at miste sit udgangspunkt i den fynske muld

På det seneste album ”Over the Hill – Still got the Thrill”, leverer Lasse nogle af sine bedste sange til dato, og udforsker de mange muligheder, som seks årtier på den danske musikscene har givet ham. Og mon ikke Mathilde også kommer på scenen til et par numre.

Kajsa Vala

Oplev Kajsa Vala i sit rette element, med sit tæt sammenspillede 6-mand/kvinde-orkester, når hun præsenterer sit kommende album – “When Are We Out of The Woods?” på en eksklusiv albumturné.

Albummet har været to år undervejs og indeholder blandt andet de roste radio-singler ”One Drop” og ”Regrets”, samt duetten ”Other People” med Silas Bjerregaard. De nye sange kombineres med sange fra bagkataloget.  

Kajsa Vala har slået sig fast på den danske musikscene, som en af de få der mestrer Americana genren. En genre der ellers sjældent lykkes for andre end amerikanerne selv.

Med en islandsk mor og en dansk far trækker Kajsa Vala også på de skandinaviske rødder, men hun har boet og arbejdet som sangskriver i Nashville. Kombinationen af det skandinaviske og amerikanske er rødderne i Kajsas helt egen Americana / Scandinavia-lyd.

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en guitarist, der virkelig mestrer sit instrument, fra akustisk og dobro til en stærk, tung elguitar.

OUT OF THE WOODS-albummet udkommer i februar 2022.

Thøger Dixgaard

Popsmeden fra Århus bragede i 2014 igennem lydmuren med singlerne ”Former” og ”Blød indeni” og har siden været leveringsdygtig i en soulet pop, der giver minder om en ung Thomas Helmig.
Thøger Dixgaard har optrådt på både Roskilde Festival og SmukFest, og var i 2018 en del af TV2-programmet ”Toppen af Poppen”, hvor Danmark for alvor fik øjnene op for den musikalske charmetrold, og hans energiske sceneoptræden.

Når Thøger Dixgaard møder op med sit stærke og swingende band, er der garanti for et festfyrværkeri på scenen, og stor risiko for udbrud af danzuenza blandt publikum.

Andreas Odbjerg

De seneste år har i den grad stået i fynske Andreas Odbjergs tegn. Først som sangskriver for blandt andet Drew Sycamore og Lord Siva, og senest også som sanger, hvor han for alvor brød igennem med hittet “Føler mig selv 100”.

Odbjerg fortsatte med kæmpehittet ”Stor mand”, som han lavede sammen med Tobias Rahim. Nummeret vandt sidste år P3 guld for årets hit, og Andreas Odbjerg vandt samme år en Danish Music Award som årets nye danske navn samt årets bedste sangskriver. Midtfyns Festival glæder sig til at præsentere et af de mest spændende navne på den danske popscene i mange år.

Folkeklubben

Folkeklubben har over de sidste 10 år markeret sig som et af landets bedste og mest flittige liveorkestre. Når trioen igen stævner ud, er det med bl.a. deres femte album ’Børn Af Den Tabte Tid’ i ryggen. Og med et bagkatalog, der tæller hits som ’Fedterøv’, ”Flammende hjerter”,

’Danmarksfilm’, ’Torben Ulrich’, ’Men Ikke Endnu En Vinter’, ’Sort Tulipan’ samt de 12 sange på det seneste udspil er der lagt op til et poetisk rockbrag.

Med dette femte album er Folkeklubben klar til at møde verden, hvordan end den har tænkt sig at tage sig ud. Klar til at spille for hvem og hvor det er muligt, når bandet atter tager på landevejen i 2022. For netop det er Folkeklubbens DNA, og således synes titelsangens afslutningsreplik uforvarende at gælde og slå med dobbelt kraft:

Det er en ny tid. Og vi står i grunden lige der, hvor vi altid gerne har villet være.

Østkyst Hustlers

Østkyst Hustlers udgav i 2020 deres fjerde studiealbum ”Titusind Timer”, med en reference til at det tager titusind timer at blive mester til noget. Jazzy H, Bossy Bo og Peyk har skabt funky, dansksproget rap i hvert eneste af dem.

Uanset om man kommer efter de intelligente og evigt aktuelle tekster, om man kommer efter et nostalgisk genhør med kæmpe 90’er-hits som ’Han får for lidt’, ’Håbløs’ eller ’Verdens længste Rap’, eller om man bare elsker at feste til sveden driver, så bliver man ikke skuffet, når Østkyst Hustlers spiller live. Med deres solide funkband i ryggen, kan de sparke gang i alt fra de mindste til de allerstørste scener. De har gjort det mange gange før, og i 2022 gør de det igen.