sd

Britisk invasion på Midtfyns Festival

Den primære fokus med booking af musik er naturligvis at få lækker musik til Ringe, men vi prøver også at få lækker musik som man ikke ser på så mange andre festivaler. Vi får The Great Malarkey tilbage og får yderligere besøg af Adam Bettie og Fiona Bewan som kommer til Danmark for første gang

 

The Great Malarkey tilbage på Midtfyns Festival!

Da vi genstartede Midtfyns Festival i 2019 var med til at sætte gang i festen. For dem, der endnu ikke kender London-bandet The Great Malarkey, kan musikken bedst beskrives som en fabelagtig blanding af syret cirkuslignende sigøjnerpunk og melankolske slagere. 

Det lyder måske lidt underligt, men når TGM er stærkt understøttet af en skøn sangerinde i Alex Ware, Hun er en sej energibombe med en charmerende punk-attitude og med et intenst nærvær fra scenen. 

The Great Malarkey er med deres kludetæppe af musikalske udtryk på alle måder umulige at sætte i bås. De nævner selv The Pogues, Nirvana og Tom Waits som inspirationskilder.

De har ikke været i Danmark siden den såkaldte virus brød ud, men har da spillet en del koncerter og festivaler rundt omkring i Danmark bl.a. på Skarø og Tønder Festival og hver gang med stor succes, simpelthen fordi de hver eneste gang leverer en uforglemmelig musikalsk fest og vild energi.

The Great Malarkeys koncerter har så meget humor og kærlighed til musikken, at det er umuligt ikke at blive revet med af ren og skær begejstring over deres smittende energiudladninger og de efterlader altid et begejstret og storsvedende publikum.

Så få snøret skoene og forbered jer på vild musikglæde og musisk fest når The Great Malarkey går på scenen fredag aften på Midtfyns Festival.

 

Fiona Bewan som er canadisk-britisk singer songwriter. Hun er måske ikke navn der klinger højt, men hun har haft kæmpe succes som sangskriver for andre bl.a. store kunstnere som Ed Sheeran, One Direction, Lewis Capaldi og Kylie Minogue, men er nu i gang med at starte hendes egen solokarriere op og vi er glade for på Midtfyns Festival at være med på den rejse. Hun er multi-instrumentalist som har en magisk stemme, sådan lidt Kate Bush agtigt og tilligemed en magisk karisma på scenen. 

 

Adam Beattie er skotsk singer songwriter og folkemusiker, som spiller nogle skønne og nærværende sange med en masse på hjertet og så kommer han meget langt ud over scenekanten med sit nærvær og varme og endte da også ude blandt publikum bare med en guitar og sin magiske stemme. 

Adam og Fiona er for øvrigt kærestepar og er bassist i hinandens band og med sig til Midtfyns har de ligeledes en trommeslager med som spiller med dem begge.

 

Eee gee

eee gee er den danske sangerinde og sangskriver, Emma Grankvist. Musikalsk bevæger eee gee sig et sted imellem den nordiske popmelankoli og den varme Americana, der omfavner de støvede country elementer. To modpoler, der af uransagelige årsager smelter perfekt sammen, lige så snart Emma åbner munden.

For eee gees elegante musikalske univers er nemlig både gennemført, og spækket med paradokser. Sangenes fortællinger fremstår som individuelle, ærlige øjeblikke fra livet, mens det leves. Og hvor teksterne viser en sangskriver, der ikke er bange for at konfrontere sin egen skrøbelighed, er universet omkring eee gee helt anderledes sprudlende, cinematisk og ikke mindst humoristisk.

Efter at være debuteret i 2021 med singlen ‘Favourite Lover’ som blev P3s Uundgåelige, har hun udgivet en perlerække af singler der i februar 2022 kulminerede i det anmelderroste debutalbum ‘Winning’ samt en festivalsommer der bød på alt fra Roskilde Festival til Smukfest. Derudover har hun været nomineret til ‘Årets Håb’ ved Steppeulven i 22, og ‘Årets talent’ ved Carlprisen samme år, ligesom hun i 2021 modtog DPAs Vækstlagspris for sin sangskrivning. Både album og koncerter har fået rosende ord og 5 stjernede anmeldelser med på vejen fra Politiken, Soundvenue, GAFFA, Berlingske, Information og Jyllandsposten, og så har over en håndfuld af sangene fra det 6 måneder gamle debutalbum været i rotation i radioen på tværs af P3, P4, P5 og P6.

eee gee blev i efteråret 2022 også nomineret som til P3 Guld Talentet samt til DMA ‘årets nye live navn’.

Allan Olsen

Rimer Allan O’ på analog?
Ikke helt men alligevel rigtig meget…
Én mand og en hel del guitarer på scenen foran et live-publikum. Mere
friskbagt, intenst og håndholdt bliver det ikke. Og da slet ikke, når man som
Allan Olsen insisterer på altid at være så godt som uforberedt, idét scenelyset
bliver tændt.
Med et tekst-univers der pendulerer mellem rørende og rablende, og med et
show, der ofte læner sig mere op ad stand-up, end dansk
main-stream, henvender Olsen sig til såvel et ungt som et modent – og
altid kræsent publikum. Og han gør det med saft, kraft og masser af bid.
Med hundredvis af sange, via 20+ pladeudgivelser, 2 bogudgivelser,
4 Music-Awards, samt tusinder af koncerter har Allan Olsen efterhånden
formet og slebet sin metier til noget nær perfektion i mødet med sit publikum.
Nestor-rollen har bestemt ikke gjort Olsen til en slags kustode i sit eget
museum. Tværtimod udfordrer han konstant såvel sig selv som sit repertoire i
sin optræden. – Det må hellere kikse og gå galt, end stagnere og blive
kedeligt!
Ingen under begrebet singer /song-writer rager højere op end Allan Olsen
Danmark, og efter mere end 40 år på vejene må Allan Olsen betegnes som
en ægte lyslevende legende.