sd

Britisk invasion på Midtfyns Festival

Den primære fokus med booking af musik er naturligvis at få lækker musik til Ringe, men vi prøver også at få lækker musik som man ikke ser på så mange andre festivaler. Vi får The Great Malarkey tilbage og får yderligere besøg af Adam Bettie og Fiona Bewan som kommer til Danmark for første gang

 

The Great Malarkey tilbage på Midtfyns Festival!

Da vi genstartede Midtfyns Festival i 2019 var med til at sætte gang i festen. For dem, der endnu ikke kender London-bandet The Great Malarkey, kan musikken bedst beskrives som en fabelagtig blanding af syret cirkuslignende sigøjnerpunk og melankolske slagere. 

Det lyder måske lidt underligt, men når TGM er stærkt understøttet af en skøn sangerinde i Alex Ware, Hun er en sej energibombe med en charmerende punk-attitude og med et intenst nærvær fra scenen. 

The Great Malarkey er med deres kludetæppe af musikalske udtryk på alle måder umulige at sætte i bås. De nævner selv The Pogues, Nirvana og Tom Waits som inspirationskilder.

De har ikke været i Danmark siden den såkaldte virus brød ud, men har da spillet en del koncerter og festivaler rundt omkring i Danmark bl.a. på Skarø og Tønder Festival og hver gang med stor succes, simpelthen fordi de hver eneste gang leverer en uforglemmelig musikalsk fest og vild energi.

The Great Malarkeys koncerter har så meget humor og kærlighed til musikken, at det er umuligt ikke at blive revet med af ren og skær begejstring over deres smittende energiudladninger og de efterlader altid et begejstret og storsvedende publikum.

Så få snøret skoene og forbered jer på vild musikglæde og musisk fest når The Great Malarkey går på scenen fredag aften på Midtfyns Festival.

 

Fiona Bewan som er canadisk-britisk singer songwriter. Hun er måske ikke navn der klinger højt, men hun har haft kæmpe succes som sangskriver for andre bl.a. store kunstnere som Ed Sheeran, One Direction, Lewis Capaldi og Kylie Minogue, men er nu i gang med at starte hendes egen solokarriere op og vi er glade for på Midtfyns Festival at være med på den rejse. Hun er multi-instrumentalist som har en magisk stemme, sådan lidt Kate Bush agtigt og tilligemed en magisk karisma på scenen. 

 

Adam Beattie er skotsk singer songwriter og folkemusiker, som spiller nogle skønne og nærværende sange med en masse på hjertet og så kommer han meget langt ud over scenekanten med sit nærvær og varme og endte da også ude blandt publikum bare med en guitar og sin magiske stemme. 

Adam og Fiona er for øvrigt kærestepar og er bassist i hinandens band og med sig til Midtfyns har de ligeledes en trommeslager med som spiller med dem begge.

 

Mød Jesper Binzer i Midtfyns Festivalens eget samtalekoncept 

Kom og oplev Jesper Binzer i festivalens eget samtalekoncept ‘Diabat’. Konceptet blev skudt i gang sidste år, hvor Søren Huss gæstede festivalen og fortalte om musikeren, mennesket og livets op- og nedture. I diabatten i år, sætter initiativtager og festivalleder Sune Vesterlund sig i stolen overfor Jesper Binzer. Hvad samtalen skal indeholde, er årets festivalgæster med til at forme, da konceptet netop går ud på at involvere de festivalgæster, som er til stede. 

Sidste år udviklede Midtfyns Festivalen et nyt dialog- og samtalekoncept. Idéen var, at gæsterne på festivalen skulle møde en kunstner helt tæt på, men samtidig kunne gå i dialog med andre gæster og bidrage til samtalen med kunstneren. 

Ind under huden på mennesket Søren Huss 

Festivalen gennemførte sidste år det nye samtalekoncept, som blev overværet af 250 mennesker i et af de mindre telte på Midtfyns Festival. ”Vi fik Søren Huss med på ideen, hvor dialog og debat kom i fokus samtidig med, at gæsterne fik mulighed for at præge snakken på scenen,” fortæller Sune Vesterlund. 

På det tidspunkt havde Søren Huss været væk fra offentligheden i mere end et år med depression. I en snak fra scenen kom gæsterne med overvejelser og direkte spørgsmål, der blev flettet ind i samtalen med musikeren. Det blev til en personlig og rørende samtale, hvor mange af festivalgæsterne blev bevægede og samtidig fik ny viden om den ellers stille musiker fra Nyborg. Det blev til emner som; depression, at være musiker og far i en både hård periode og i en tid, hvor forælder skal ruste børn til de udfordringer, som venter dem. Mange af gæsterne gik både berørte og opløftede ud af teltet efter diabatten. 

”Vi synes, der er brug for et koncept, hvor tilhørerne ikke blot er passive, men kan være med til at skabe og forme indholdet, mens samtalen foregår. Det ser vi noget nyt, spændende og udviklende i”, fortæller initiativtageren og festivallederen. 

Der er brug for dialog og fordybelse 

”Vi vil gerne skabe en måde at samtale om kultur, mennesker og livet på. Vi skal turde tale om tingene – også de svære, sårbare og tabubelagte emner på en ordentlig måde,” siger Sune Vesterlund. 

Det helt særlige for festivalens arrangører er, at gæsterne sidder ved borde og er i dialog og debat, måske med mennesker, de ikke kender, om forudbestemte emner. Gæsternes spørgsmål og overvejelser flettes ind i snakken på scenen og på den måde er festivalens gæster medskabere af diabatten. 

”Den offentlige debat er blevet hård – ikke mindst under Corona. Dialogen og debatten skal vi både vedligeholde og genoptræne. Vi mener, at dette kunne være en måde at gøre det på”, fortæller festivallederen. 

Jesper Binzer på (gen)besøg på Midtfyns Festival 

Den 57-årige danske rockmusiker, der siden 1982 har været forsanger og guitarist i D-A-D kommer til Midtfyn, hvor han sidst spillede på den oprindelige Midtfyns Festival i 2003, som i øvrigt blev den sidste inden festivalen lukkede i 2004. 

Nu er festivalen tilbage og med 4. festival af den nye Midtfyns Festival, er festivallederen glad for, at Binzer gæster scenen i teltet ’Tidslommen’ på bakken af Dyrskuepladsen i Ringe lørdag d. 2. september. 

”I virkeligheden er ’Tidslommen’ jo det helt rigtige sted at samtale med en af Danmarks store rockstjerner igennem tiden og som har været en aktiv del af den danske musikscene i over 40 år. 

Hvad kan man så forventet af denne samtale? Det er gæsterne med til at forme, men én ting er sikkert; man kommer til at opleve en samtale, hvor der er tid til fordybelse og gæsterne kommer tæt på forskellige sider af mennesket og musikeren, Jesper Binzer. 

Konceptet er støttet af Fynsk Bank Fond og Jubilæumsfonden af 12.8.1973