Club54

Club 54 genopstår på midtfyns festivalen

Når Midtfyns Festivalen i den nye version for tredje gang indtager Dyrskuepladsen i Ringe d. 2. & 3. september bliver det med forskellige nye tiltage bl.a genopstår Club 54 som afterparty.

 

For initiativtager og festivalleder af den nye Midtfyns Festival Sune Vesterlund, som er opvokset i Ryslinge, var diskotektet på Algade 54 i Ringe en stor del af ungdommen og det eneste sted i nærområder, hvor man kunne gå i byen.

“Jeg gik på Midtfyns Gymnasium og den gang og efter gymnasietiden var Café Felix og Club 54 stedet, hvor vi kunne gå i byen, hvis ikke vi skulle til Svendborg eller Odense, “ fortæller Sune Vesterlund. 

Festivallederen fortæller helt nostalgisk, at der er mange gode minder forbundet med det sted, venskaber og gode stunder med dejlige mennesker.

 

Facebook-gruppen 

I 2017 blev der oprettet en Facebookgruppe ‘Old Days 54 Fest’, som lige nu har mere end 1800 medlemmer. “Formålet har været at finde et sted og genskabe en fedt i bedste Club 54-stil, hele stemningen og samle alle dem, som var en del af det ‘miljø’ dengang for en aften”, fortæller idékvinden og administratoren af gruppen, Carina Lundby Hansen.

Det er endnu ikke lykkedes at få en reunion op at stå og derfor var det nærliggende for Sune Vesterlund at tænke det ind, som en del af et afterparty på Midtfyns Festivalen. 

“Jeg synes ideén om ‘at komme tilbage til rødderne’ og mødes og genskabe rammerne fra den tid ligger godt i tråd med vores genoplivning af festivalen” og Sune Vesterlund fortsætter “man kunne også se det som muligheden for at lave en reunion og mødes med sine gamle klassekammerater.”

 

Medskabere og involvering 

Carina Hansen og Sune Vesterlund kender hinanden fra ungdomstiden og er nu i gang med at samle interesserede i at hjælpe med at genskabe Club 54 på Midtfyns.

“Lige nu er vi på udkig efter nogen, som vil hjælpe med ideen, planlægningen og finde gamle ting fra dengang, så stemningen bliver så realistisk som muligt. Ligge nogen inden med ting, så kontakt os endelig indeni gruppen,” fortæller Sune og Carina fortsætter “tanken er også, at vi får fat i de bartendere fra dengang og dj’s og selvfølgelig skal playlisten være fra dengang i 90’erne”, smiler hun.

Derudover skal der serveres de drinks, der kunne fås dengang, bl.a. var en grøn kande ret populær. 

I det hele tænkes der i, som i arbejdet med festivalen, at involvere folk og tænke medejerskab ind. Derfor kunne det være oplagt, at folk kom med ønsker til sange på playlisten, hvilke drinks der skulle genskabes og hvilke gode bartender, arrangørerne skulle støve op.

Tanken er, at der fredag  d. 2/9 og lørdag 3/9 fra 00.00-01.00 er forfest og 01.00-03.00 er intensiv Club 54-afterparty i et af teltene på Dyrskuepladsen. 

“Jeg tror, den bliver fedt at gense menneskene, genopleve stemningen og atmosfæren fra dengang”, slutter Sune Vesterlund.

 

Kendt fynsk dj er med til fredags-festen

I 2001 mødte vi ham første gang sammen med Polle. I 2002 kom film ‘Polle Fiction’, hvor han også var med – DJ’en Harske Hubbi kommer forbi Club 54 om fredagen med sin ‘totale i orden musiksmag’. Med språuet fra Fyns laaan: “Ab mæ hænnerne! U på dansgållet! Chok-chok-chok! Harske Hubbi’s Total Iorden Chok-chok-Chok Show” kan alle opleve Comedy, som der til Midtfyns Festivalens afterparty kan danses til.

 

En rød tråd til den oprindelige festivals idemand 

Når der graves lidt i historien omkring bygningen på Algade 54, findes der faktisk en rød tråd til den oprindelig festival eller i hvertfald dens initivtager Peter Færgemann.

Før i tiden var der hotel på adressen, Centralhotellet og senere restaurationsvirksomhed. Den blev i 1970’erne overtaget af kro- og festivalejer Peter Færgemann. Han solgte den dog inden sin død i 1991 til et par odenseanere, som gav stedet et nyt navn, Café Felix.” 

Senere blev caféen udvidet med diskotek Club 54. 

Desværre gik det lidt som med festivalen, færre gæster og dermed faldende indtægter og efter flere redningsaktioner blev stedet d. 11. november 2017 lukket. Bygningen var i så dårlig forfatning at bygningen i starten af 2018 blev revet ned. 

Kom og oplev den gamle Club 54 stemning på Midtfyns Festivalen og køb din billet her:

https://www.midtfynsfestival.dk/billetter/

Mallemuk

Mallemuk er ved at slå sit navn fast som et af Danmarks bedste nye live-acts. Det vidner et stadig voksende og loyalt publikum om og som blandt den brede anmelderskare, er de svært begejstret for bandets ægte nærvær, uforfalsket spilleglæde og vedkommende sange.

Der er lagt op til en smittende og energisk glæde, når den sønderjyske duo kommer til byen. Mallemuk byder op til en særlig stemning og en stille vildskab, der ofte giver følelsen af afstanden mellem publikum og duoen er ikke-eksisterende. Og det er i samspillet mellem forsanger Joakim Okkels og Michael Hornhaver, at der opstår en smittende og munter gnist. Mallemuk udvidede i 2021 live-bandet med violinist og sanger, Sofie Bollen, som fuldender lyden.

  

Deres nye album ”Alle Folk Slider”, som udkom d.3 februar, er skrevet med inspiration fra livets mange facetter, med rørende, genkendelige og anderledes temaer, og et eftertænksomt lydbillede, der har sat sine spor i såvel musikken som i menneskene, og med det formål at skabe samhørighed mennesker imellem.


”Der venter en lyrisk og musikalsk oplevelse, som med stor sandsynlighed ender som et af årets fynske højdepunkter” – Simon Staun/FyensStiftidende  (”ALLE FOLK SLIDER” Album – 4 stjerner ⭐⭐⭐⭐Fyens Stifttidende)

Stor musikalitet hos mallemuk” – GAFFA (”ALLE FOLK SLIDER” Album – 4 stjerner  ⭐⭐⭐⭐GAFFA)

”Som en vild mælkebøtte, der har fået lov at blomstre gennem sprækken i asfalten – og skaber en utroligt foruroligende ro, som fastsætter sig i hukommelsen og følelserne længe efter sidste akkord er spillet.”  – Emil Manthey/Bands of Tomorrow

 

Pop'n Soul v.Janne Wind

Festlig fællessang og powerfuld performance er lige hvad man kan træde ind i teltet til sammen med det Midtfynske rytmiske kor Pop’n Soul under ledelse af Korleder Janne Wind. Det er lørdag kl. 14.15. Sikken en interaktiv og hoftevrikkende og tåtappende opvarmning til endnu en dejlig på festivallen. Koret synger kendte, medrivende og ‘radio-aktive’ hits af Tobias Rahim, Queen, Lady Gaga, Adele, Ed Sheeran, Andreas Odbjerg og mange andre

 

Absurd

Absurd er et dansksproget indie/pop inspireret projekt. Med stærke rytmer og med sans for melodier der sidder fast, har Absurd allerede markeret sig med de to første singler fra en kommende EP – “Kald Det Hva’ Du Vil” og “Tiden Løber”.
Bandet består af 5 unge gutter, med musik i blodet. Her er der både plads til guitar lir, bas grooves og fede trommefill

Juna

Juna er en dansk pop-trio som gerne vil give den moderne pops former flere løse ender. Med kærlighed for fuldfede synthesizers og den simple melodi dyrker JUNA poppens klicheer uden skam og bevæger sig frygtløst gennem poppens smukkeste og grimmeste facetter.

Lasse Storm

Lasse Storm skriver sange med blæk og blod. Med et mærkbart hjerte synger og skriver han ”som gjaldt det selve eksistensen” (side 33). Debutalbummet “Holmegårdsvej og andre historier udkom marts 2022. Albummet debuterede som ugens album på P4, høstede flotte anmeldelser og har også roteret flittigt på P6 og P5. Siden har Lasse turneret værsthuse, festivaller og spillesteder landet rundt, høstet en DMA Blues Award, og vundet sangskriverprisen til Nashville Nights International Songwriters Festival.
Lasse kalder selv genren “Skidtsparkerpop”. Et traditionsfornyende mix af nordisk folk, roots, blues, americana og skandipop.

Karabesh

Karabesh er Johannes Aagaard, Andreas Skouros og Emil Swelmøe. Besætningen består af guitar, bas og trommer. Musikken er instrumental og ofte kompleks, gerne fyldt med små detaljer, som man måske ikke lægger mærke til, første gang man oplever Karabesh. Inspirationskilderne er artister som Plini, Polyphia og King Crimson

TWANG

TWANG er et anderledes bud på amerikansk folkemusik En koncert med Twang er uforudsigelig. Koncerten er fyldt med humor og varme, når de tre musikere går på scenen og samles om deres fælles mikrofon.
Twangs besætning med kontrabas, akustisk guitar, violin og banjo er måske nok essensen af den amerikanske folkemusik, men samtidig er trioen kendt for at blande alt fra jazz til hiphop ind i deres lyd, og fundet deres helt eget udtryk uden at slippe traditionen. Det skal være nærværende og der skal altid ske noget nyt! Twang er kendt for deres nærvær, ærlighed og tætte samspil med publikum og hinanden.

Glimtvis

Glimtvis duoen består af Rasmus Pedersen og Rikke Egholm Ravn, som begge har en tilværelse bag forsangermikrofonen, i forskellige orkestre, på samvittigheden. En duo som er et partnerskab og et dybt venskab som i første omgang handlede om fælles kærlighed til nogle specielle numre – men som med tiden viste sig at være sangskrivningsfællesskab med et fælles afsæt.
Glimtvis’ musik er kendetegnet ved en helt direkte og hudløst selvudleverende retorik, et fokus på den nøgne melodi som kan stå uden fuldfede produktioner. Og et helt ærligt samarbejde om nogle af de følelser, som folk i alle aldre kan genkende.

Mød Jesper Binzer i Midtfyns Festivalens eget samtalekoncept 

Kom og oplev Jesper Binzer i festivalens eget samtalekoncept ‘Diabat’. Konceptet blev skudt i gang sidste år, hvor Søren Huss gæstede festivalen og fortalte om musikeren, mennesket og livets op- og nedture. I diabatten i år, sætter initiativtager og festivalleder Sune Vesterlund sig i stolen overfor Jesper Binzer. Hvad samtalen skal indeholde, er årets festivalgæster med til at forme, da konceptet netop går ud på at involvere de festivalgæster, som er til stede. 

Sidste år udviklede Midtfyns Festivalen et nyt dialog- og samtalekoncept. Idéen var, at gæsterne på festivalen skulle møde en kunstner helt tæt på, men samtidig kunne gå i dialog med andre gæster og bidrage til samtalen med kunstneren. 

Ind under huden på mennesket Søren Huss 

Festivalen gennemførte sidste år det nye samtalekoncept, som blev overværet af 250 mennesker i et af de mindre telte på Midtfyns Festival. ”Vi fik Søren Huss med på ideen, hvor dialog og debat kom i fokus samtidig med, at gæsterne fik mulighed for at præge snakken på scenen,” fortæller Sune Vesterlund. 

På det tidspunkt havde Søren Huss været væk fra offentligheden i mere end et år med depression. I en snak fra scenen kom gæsterne med overvejelser og direkte spørgsmål, der blev flettet ind i samtalen med musikeren. Det blev til en personlig og rørende samtale, hvor mange af festivalgæsterne blev bevægede og samtidig fik ny viden om den ellers stille musiker fra Nyborg. Det blev til emner som; depression, at være musiker og far i en både hård periode og i en tid, hvor forælder skal ruste børn til de udfordringer, som venter dem. Mange af gæsterne gik både berørte og opløftede ud af teltet efter diabatten. 

”Vi synes, der er brug for et koncept, hvor tilhørerne ikke blot er passive, men kan være med til at skabe og forme indholdet, mens samtalen foregår. Det ser vi noget nyt, spændende og udviklende i”, fortæller initiativtageren og festivallederen. 

Der er brug for dialog og fordybelse 

”Vi vil gerne skabe en måde at samtale om kultur, mennesker og livet på. Vi skal turde tale om tingene – også de svære, sårbare og tabubelagte emner på en ordentlig måde,” siger Sune Vesterlund. 

Det helt særlige for festivalens arrangører er, at gæsterne sidder ved borde og er i dialog og debat, måske med mennesker, de ikke kender, om forudbestemte emner. Gæsternes spørgsmål og overvejelser flettes ind i snakken på scenen og på den måde er festivalens gæster medskabere af diabatten. 

”Den offentlige debat er blevet hård – ikke mindst under Corona. Dialogen og debatten skal vi både vedligeholde og genoptræne. Vi mener, at dette kunne være en måde at gøre det på”, fortæller festivallederen. 

Jesper Binzer på (gen)besøg på Midtfyns Festival 

Den 57-årige danske rockmusiker, der siden 1982 har været forsanger og guitarist i D-A-D kommer til Midtfyn, hvor han sidst spillede på den oprindelige Midtfyns Festival i 2003, som i øvrigt blev den sidste inden festivalen lukkede i 2004. 

Nu er festivalen tilbage og med 4. festival af den nye Midtfyns Festival, er festivallederen glad for, at Binzer gæster scenen i teltet ’Tidslommen’ på bakken af Dyrskuepladsen i Ringe lørdag d. 2. september. 

”I virkeligheden er ’Tidslommen’ jo det helt rigtige sted at samtale med en af Danmarks store rockstjerner igennem tiden og som har været en aktiv del af den danske musikscene i over 40 år. 

Hvad kan man så forventet af denne samtale? Det er gæsterne med til at forme, men én ting er sikkert; man kommer til at opleve en samtale, hvor der er tid til fordybelse og gæsterne kommer tæt på forskellige sider af mennesket og musikeren, Jesper Binzer. 

Konceptet er støttet af Fynsk Bank Fond og Jubilæumsfonden af 12.8.1973 

Midtfyns Greatest

Det 5-mands store orkester vil for 5. år i træk tage jer med på en musikalsk rejse af ren nostalgi.  Som bandnavnet antyder, bliver det en hyldest til en perlerække af de store kunstnere, der har spillet på Midtfyns Festivalen igennem tiderne. Med udvalgte Greatest hits bliver I guidet en tur ned ad “memory lane” –  I kender med sikkerhed alle sangene, og måske kommer man undervejs i  tanke om sine yndlingskoncerter fra Midtfyns Festivalen! Som for eksempel i 1993, hvor Lenny Kravitz sang ”Are you gonna go my way”. Eller da TV2 ”bag duggede ruder” fejrede deres 20 års jubilæum fra scenen.

 

Det bliver en musikalsk oplevelse, hvor Midtfyns Greatest vil indkapsle mange af de uforglemmelige øjeblikke med Sanne, Toto, Helmig, Huey Lewis & The News, Robbie Williams, Bryan Adams og mange, mange flere.

 

Glæd jer til en kæmpe fest med Midtfyns Greatest lørdag aften!

 

Eee gee

eee gee er den danske sangerinde og sangskriver, Emma Grankvist. Musikalsk bevæger eee gee sig et sted imellem den nordiske popmelankoli og den varme Americana, der omfavner de støvede country elementer. To modpoler, der af uransagelige årsager smelter perfekt sammen, lige så snart Emma åbner munden. For eee gees elegante musikalske univers er nemlig både gennemført, og spækket med paradokser. Sangenes fortællinger fremstår som individuelle, ærlige øjeblikke fra livet, mens det leves. Og hvor teksterne viser en sangskriver, der ikke er bange for at konfrontere sin egen skrøbelighed, er universet omkring eee gee helt anderledes sprudlende, cinematisk og ikke mindst humoristisk. Efter at være debuteret i 2021 med singlen ‘Favourite Lover’ som blev P3s Uundgåelige, har hun udgivet en perlerække af singler der i februar 2022 kulminerede i det anmelderroste debutalbum ‘Winning’ samt en festivalsommer der bød på alt fra Roskilde Festival til Smukfest. Derudover har hun været nomineret til ‘Årets Håb’ ved Steppeulven i 22, og ‘Årets talent’ ved Carlprisen samme år, ligesom hun i 2021 modtog DPAs Vækstlagspris for sin sangskrivning. Både album og koncerter har fået rosende ord og 5 stjernede anmeldelser med på vejen fra Politiken, Soundvenue, GAFFA, Berlingske, Information og Jyllandsposten, og så har over en håndfuld af sangene fra det 6 måneder gamle debutalbum været i rotation i radioen på tværs af P3, P4, P5 og P6. eee gee blev i efteråret 2022 også nomineret som til P3 Guld Talentet samt til DMA ‘årets nye live navn’.

Allan Olsen

Rimer Allan O’ på analog?
Ikke helt men alligevel rigtig meget…
Én mand og en hel del guitarer på scenen foran et live-publikum. Mere
friskbagt, intenst og håndholdt bliver det ikke. Og da slet ikke, når man som
Allan Olsen insisterer på altid at være så godt som uforberedt, idét scenelyset
bliver tændt.
Med et tekst-univers der pendulerer mellem rørende og rablende, og med et
show, der ofte læner sig mere op ad stand-up, end dansk
main-stream, henvender Olsen sig til såvel et ungt som et modent – og
altid kræsent publikum. Og han gør det med saft, kraft og masser af bid.
Med hundredvis af sange, via 20+ pladeudgivelser, 2 bogudgivelser,
4 Music-Awards, samt tusinder af koncerter har Allan Olsen efterhånden
formet og slebet sin metier til noget nær perfektion i mødet med sit publikum.
Nestor-rollen har bestemt ikke gjort Olsen til en slags kustode i sit eget
museum. Tværtimod udfordrer han konstant såvel sig selv som sit repertoire i
sin optræden. – Det må hellere kikse og gå galt, end stagnere og blive
kedeligt!
Ingen under begrebet singer /song-writer rager højere op end Allan Olsen
Danmark, og efter mere end 40 år på vejene må Allan Olsen betegnes som
en ægte lyslevende legende.