Club54

Club 54 genopstår på midtfyns festivalen

Når Midtfyns Festivalen i den nye version for tredje gang indtager Dyrskuepladsen i Ringe d. 2. & 3. september bliver det med forskellige nye tiltage bl.a genopstår Club 54 som afterparty.

 

For initiativtager og festivalleder af den nye Midtfyns Festival Sune Vesterlund, som er opvokset i Ryslinge, var diskotektet på Algade 54 i Ringe en stor del af ungdommen og det eneste sted i nærområder, hvor man kunne gå i byen.

“Jeg gik på Midtfyns Gymnasium og den gang og efter gymnasietiden var Café Felix og Club 54 stedet, hvor vi kunne gå i byen, hvis ikke vi skulle til Svendborg eller Odense, “ fortæller Sune Vesterlund. 

Festivallederen fortæller helt nostalgisk, at der er mange gode minder forbundet med det sted, venskaber og gode stunder med dejlige mennesker.

 

Facebook-gruppen 

I 2017 blev der oprettet en Facebookgruppe ‘Old Days 54 Fest’, som lige nu har mere end 1800 medlemmer. “Formålet har været at finde et sted og genskabe en fedt i bedste Club 54-stil, hele stemningen og samle alle dem, som var en del af det ‘miljø’ dengang for en aften”, fortæller idékvinden og administratoren af gruppen, Carina Lundby Hansen.

Det er endnu ikke lykkedes at få en reunion op at stå og derfor var det nærliggende for Sune Vesterlund at tænke det ind, som en del af et afterparty på Midtfyns Festivalen. 

“Jeg synes ideén om ‘at komme tilbage til rødderne’ og mødes og genskabe rammerne fra den tid ligger godt i tråd med vores genoplivning af festivalen” og Sune Vesterlund fortsætter “man kunne også se det som muligheden for at lave en reunion og mødes med sine gamle klassekammerater.”

 

Medskabere og involvering 

Carina Hansen og Sune Vesterlund kender hinanden fra ungdomstiden og er nu i gang med at samle interesserede i at hjælpe med at genskabe Club 54 på Midtfyns.

“Lige nu er vi på udkig efter nogen, som vil hjælpe med ideen, planlægningen og finde gamle ting fra dengang, så stemningen bliver så realistisk som muligt. Ligge nogen inden med ting, så kontakt os endelig indeni gruppen,” fortæller Sune og Carina fortsætter “tanken er også, at vi får fat i de bartendere fra dengang og dj’s og selvfølgelig skal playlisten være fra dengang i 90’erne”, smiler hun.

Derudover skal der serveres de drinks, der kunne fås dengang, bl.a. var en grøn kande ret populær. 

I det hele tænkes der i, som i arbejdet med festivalen, at involvere folk og tænke medejerskab ind. Derfor kunne det være oplagt, at folk kom med ønsker til sange på playlisten, hvilke drinks der skulle genskabes og hvilke gode bartender, arrangørerne skulle støve op.

Tanken er, at der fredag  d. 2/9 og lørdag 3/9 fra 00.00-01.00 er forfest og 01.00-03.00 er intensiv Club 54-afterparty i et af teltene på Dyrskuepladsen. 

“Jeg tror, den bliver fedt at gense menneskene, genopleve stemningen og atmosfæren fra dengang”, slutter Sune Vesterlund.

 

Kendt fynsk dj er med til fredags-festen

I 2001 mødte vi ham første gang sammen med Polle. I 2002 kom film ‘Polle Fiction’, hvor han også var med – DJ’en Harske Hubbi kommer forbi Club 54 om fredagen med sin ‘totale i orden musiksmag’. Med språuet fra Fyns laaan: “Ab mæ hænnerne! U på dansgållet! Chok-chok-chok! Harske Hubbi’s Total Iorden Chok-chok-Chok Show” kan alle opleve Comedy, som der til Midtfyns Festivalens afterparty kan danses til.

 

En rød tråd til den oprindelige festivals idemand 

Når der graves lidt i historien omkring bygningen på Algade 54, findes der faktisk en rød tråd til den oprindelig festival eller i hvertfald dens initivtager Peter Færgemann.

Før i tiden var der hotel på adressen, Centralhotellet og senere restaurationsvirksomhed. Den blev i 1970’erne overtaget af kro- og festivalejer Peter Færgemann. Han solgte den dog inden sin død i 1991 til et par odenseanere, som gav stedet et nyt navn, Café Felix.” 

Senere blev caféen udvidet med diskotek Club 54. 

Desværre gik det lidt som med festivalen, færre gæster og dermed faldende indtægter og efter flere redningsaktioner blev stedet d. 11. november 2017 lukket. Bygningen var i så dårlig forfatning at bygningen i starten af 2018 blev revet ned. 

Kom og oplev den gamle Club 54 stemning på Midtfyns Festivalen og køb din billet her:

https://www.midtfynsfestival.dk/billetter/