DAD Midtfyns festival 2024

Pressemeddelelse: Et ikonisk comeback: DAD på Midtfyns Festival 2024

Midtfyns Festivalen, genoplivet af lokale ildsjæle i 2019, fortsætter med at bringe musikalsk magi tilbage til Fyn.
Efter at have tiltrukket mange gæster og et imponerende line-up i de seneste år, annoncerer festivalen nu med stolthed, at et af Danmarks største rockbands, D-A-D, optræder på årets festival i 2024. Gruppens eneste koncert under teltdug på deres 40-års jubilæumsturne. En helt unik koncertoplevelse på Dyrskuepladsen i Ringe.

 

Sune Vesterlund, festivalens initiativtager og en af de to festivalledere, udtaler begejstret:
“Det er en kæmpe ære for os at kunne præsentere D-A-D på vores festival. Vi er startet fra bunden og bevæger os langsomt, men sikkert, mod at tiltrække nogle af landets største bands.”
Udover D-A-D vil årets festival også byde på spændende optrædener fra andre fremtrædende navne som Carpark North, Love Shop, Søren Huss, Zar Paulo, Prisma og JJ Paulo.

Aftalen med D-A-D kom i hus dels på grund af en ihærdig indsats fra festivalens booker, Brian Lund, og dels på grund af et ganske særligt besøg på Midtfyns Festivalen sidste år.
Her var DAD’s frontmand, Jesper Binzer, nemlig gæst i festivalens særlige samtalekoncept, Diabat, hvor gæsterne er med til at forme samtalen med en kendt kunstner.

Han fik en efterfølgende rundtur på festivalen og blev begejstret for den atmosfære og stemning, som præger Midtfyns Festivalen. 

 

D-A-D har tidligere optrådt på den gamle Midtfyns Festival i 1998, 2001 og 2003, og er blevet inviteret tilbage som en del af deres 40-års jubilæumsturné.
Gæsterne kan glæde sig til en enestående chance for at opleve bandet på nært hold på festivalens teltscene.
Det magiske ved at D-A-D gæster festivalen er netop mødet og kombinationen mellem det store rockband og den lille frivilligt drevne festival.
Det skaber en helt unik mulighed for at gæsterne oplever en stor koncert i en helt særlig atmosfære.

D-A-D’s optræden på Midtfyns Festivalen 2024 er en del af deres spændende musikalske kalender, der også inkluderer udgivelsen af deres nye album “No Killers, no fillers”
og deres deltagelse i udstillingen “Danmark After Dark” på Danmarks National Museum fra d. 3. marts.

 

Mød Jesper Binzer i Midtfyns Festivalens eget samtalekoncept 

Kom og oplev Jesper Binzer i festivalens eget samtalekoncept ‘Diabat’. Konceptet blev skudt i gang sidste år, hvor Søren Huss gæstede festivalen og fortalte om musikeren, mennesket og livets op- og nedture. I diabatten i år, sætter initiativtager og festivalleder Sune Vesterlund sig i stolen overfor Jesper Binzer. Hvad samtalen skal indeholde, er årets festivalgæster med til at forme, da konceptet netop går ud på at involvere de festivalgæster, som er til stede. 

Sidste år udviklede Midtfyns Festivalen et nyt dialog- og samtalekoncept. Idéen var, at gæsterne på festivalen skulle møde en kunstner helt tæt på, men samtidig kunne gå i dialog med andre gæster og bidrage til samtalen med kunstneren. 

Ind under huden på mennesket Søren Huss 

Festivalen gennemførte sidste år det nye samtalekoncept, som blev overværet af 250 mennesker i et af de mindre telte på Midtfyns Festival. ”Vi fik Søren Huss med på ideen, hvor dialog og debat kom i fokus samtidig med, at gæsterne fik mulighed for at præge snakken på scenen,” fortæller Sune Vesterlund. 

På det tidspunkt havde Søren Huss været væk fra offentligheden i mere end et år med depression. I en snak fra scenen kom gæsterne med overvejelser og direkte spørgsmål, der blev flettet ind i samtalen med musikeren. Det blev til en personlig og rørende samtale, hvor mange af festivalgæsterne blev bevægede og samtidig fik ny viden om den ellers stille musiker fra Nyborg. Det blev til emner som; depression, at være musiker og far i en både hård periode og i en tid, hvor forælder skal ruste børn til de udfordringer, som venter dem. Mange af gæsterne gik både berørte og opløftede ud af teltet efter diabatten. 

”Vi synes, der er brug for et koncept, hvor tilhørerne ikke blot er passive, men kan være med til at skabe og forme indholdet, mens samtalen foregår. Det ser vi noget nyt, spændende og udviklende i”, fortæller initiativtageren og festivallederen. 

Der er brug for dialog og fordybelse 

”Vi vil gerne skabe en måde at samtale om kultur, mennesker og livet på. Vi skal turde tale om tingene – også de svære, sårbare og tabubelagte emner på en ordentlig måde,” siger Sune Vesterlund. 

Det helt særlige for festivalens arrangører er, at gæsterne sidder ved borde og er i dialog og debat, måske med mennesker, de ikke kender, om forudbestemte emner. Gæsternes spørgsmål og overvejelser flettes ind i snakken på scenen og på den måde er festivalens gæster medskabere af diabatten. 

”Den offentlige debat er blevet hård – ikke mindst under Corona. Dialogen og debatten skal vi både vedligeholde og genoptræne. Vi mener, at dette kunne være en måde at gøre det på”, fortæller festivallederen. 

Jesper Binzer på (gen)besøg på Midtfyns Festival 

Den 57-årige danske rockmusiker, der siden 1982 har været forsanger og guitarist i D-A-D kommer til Midtfyn, hvor han sidst spillede på den oprindelige Midtfyns Festival i 2003, som i øvrigt blev den sidste inden festivalen lukkede i 2004. 

Nu er festivalen tilbage og med 4. festival af den nye Midtfyns Festival, er festivallederen glad for, at Binzer gæster scenen i teltet ’Tidslommen’ på bakken af Dyrskuepladsen i Ringe lørdag d. 2. september. 

”I virkeligheden er ’Tidslommen’ jo det helt rigtige sted at samtale med en af Danmarks store rockstjerner igennem tiden og som har været en aktiv del af den danske musikscene i over 40 år. 

Hvad kan man så forventet af denne samtale? Det er gæsterne med til at forme, men én ting er sikkert; man kommer til at opleve en samtale, hvor der er tid til fordybelse og gæsterne kommer tæt på forskellige sider af mennesket og musikeren, Jesper Binzer. 

Konceptet er støttet af Fynsk Bank Fond og Jubilæumsfonden af 12.8.1973