Kom til forfest og fællesspisning

Det bliver en tyvstart på årets Midtfyns Festival, når foreningen bag festivalen inviterer til gratis forfest torsdag den 1. september kl. 17.00-22.00. Der vil være fællessang, musikquiz og koncert med lokale kunstnere, og for et beskedent beløb kan man også deltage festivalens store fællesspisning.

”Festivalpladsen er bygget op, og står bare klar til at blive indtaget, så vi kan ikke vente længere efter at have været i gang med forberedelserne gennem det seneste år”, fortæller en forventningsfuld festivalleder, Kim Skovby Klindt. ”Vi havde en tilsvarende forfest i 2021, og vi håber det kan blive en tradition at Ringe og omegn kommer og ”tryktester” festivalpladsen, inden det for alvor går løs”.

Et tæt program fyldt med højdepunkter

Forfesten starter kl. 17.00 med at snoren bliver klippet til festivalens flotte nye indgangsparti. Derefter fortsætter programmet med fællessang, hvor ”Liv i Stationen” synger for. Efter fællessangen byder STU Broby på lasagne og salat til dem, der har tilmeldt sig den store fællesspisning, mens andre kan gå på opdagelse på pladsen, og måske besøge Midtfyns Festivalens egen pølsevogn; ”Skinkekutteren”.

Efter spisningen er der musikquiz med flotte præmier, og aftenen slutter med hele to koncerter med lokale bands. Først ”Mind the Lyrics”, som nogen måske kender fra Liv i Stationen, og til sidst husbandet ”Midtfyns Greatest”, der spiller nogle af de mange hits, der er blevet spillet på Midtfyns Festivalen gennem årene.

Lokale kræfter sørger for at det lykkes

”Midtfyns Festivalen er helt afhængig af den lokale opbakning. Det gælder selvfølgelig billetkøbere, frivillige og sponsorer, men det gælder også de lokale kræfter, der stiller op, så sådan et forfest-arrangement, kan lade sig gøre, fortæller Kim Skovby Klindt. ”Det er både de lokale bands, der sørger for musikken, dem der hjælper til med afviklingen og så vil jeg især fremhæve de undervisere og elever fra STU i Broby, som laver maden til fællesspisningen”.

STU (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) er et tilbud for unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Som en del af uddannelsen lærer de unge at lave mad, og det vil de nu præsentere for gæsterne til Midtfyns Festivalens fællesspisning.

”Jeg glæder mig til at sætte tænderne i lasagnen fra de unge elever fra STU Broby. Jeg ved at de lægger et kæmpe arbejde i det, og ser frem til at vise gæsterne, hvad de kan”, slutter Kim Skovby Klindt.

 

Du kan købe billet til fællesspisning på midtfynsfestival.dk/billetter. Prisen er kun 60 kr. pr. person, og halv pris for børn (0-5 år)

Husk du kan også stadig sikre dig billetter til festivalen, hvis du ikke har fået købt endnu.