Kom til forfest og fællesspisning

Det bliver en tyvstart på årets Midtfyns Festival, når foreningen bag festivalen inviterer til gratis forfest torsdag den 1. september kl. 17.00-22.00. Der vil være fællessang, musikquiz og koncert med lokale kunstnere, og for et beskedent beløb kan man også deltage festivalens store fællesspisning.

”Festivalpladsen er bygget op, og står bare klar til at blive indtaget, så vi kan ikke vente længere efter at have været i gang med forberedelserne gennem det seneste år”, fortæller en forventningsfuld festivalleder, Kim Skovby Klindt. ”Vi havde en tilsvarende forfest i 2021, og vi håber det kan blive en tradition at Ringe og omegn kommer og ”tryktester” festivalpladsen, inden det for alvor går løs”.

Et tæt program fyldt med højdepunkter

Forfesten starter kl. 17.00 med at snoren bliver klippet til festivalens flotte nye indgangsparti. Derefter fortsætter programmet med fællessang, hvor ”Liv i Stationen” synger for. Efter fællessangen byder STU Broby på lasagne og salat til dem, der har tilmeldt sig den store fællesspisning, mens andre kan gå på opdagelse på pladsen, og måske besøge Midtfyns Festivalens egen pølsevogn; ”Skinkekutteren”.

Efter spisningen er der musikquiz med flotte præmier, og aftenen slutter med hele to koncerter med lokale bands. Først ”Mind the Lyrics”, som nogen måske kender fra Liv i Stationen, og til sidst husbandet ”Midtfyns Greatest”, der spiller nogle af de mange hits, der er blevet spillet på Midtfyns Festivalen gennem årene.

Lokale kræfter sørger for at det lykkes

”Midtfyns Festivalen er helt afhængig af den lokale opbakning. Det gælder selvfølgelig billetkøbere, frivillige og sponsorer, men det gælder også de lokale kræfter, der stiller op, så sådan et forfest-arrangement, kan lade sig gøre, fortæller Kim Skovby Klindt. ”Det er både de lokale bands, der sørger for musikken, dem der hjælper til med afviklingen og så vil jeg især fremhæve de undervisere og elever fra STU i Broby, som laver maden til fællesspisningen”.

STU (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) er et tilbud for unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Som en del af uddannelsen lærer de unge at lave mad, og det vil de nu præsentere for gæsterne til Midtfyns Festivalens fællesspisning.

”Jeg glæder mig til at sætte tænderne i lasagnen fra de unge elever fra STU Broby. Jeg ved at de lægger et kæmpe arbejde i det, og ser frem til at vise gæsterne, hvad de kan”, slutter Kim Skovby Klindt.

 

Du kan købe billet til fællesspisning på midtfynsfestival.dk/billetter. Prisen er kun 60 kr. pr. person, og halv pris for børn (0-5 år)

Husk du kan også stadig sikre dig billetter til festivalen, hvis du ikke har fået købt endnu.

Eee gee

eee gee er den danske sangerinde og sangskriver, Emma Grankvist. Musikalsk bevæger eee gee sig et sted imellem den nordiske popmelankoli og den varme Americana, der omfavner de støvede country elementer. To modpoler, der af uransagelige årsager smelter perfekt sammen, lige så snart Emma åbner munden.

For eee gees elegante musikalske univers er nemlig både gennemført, og spækket med paradokser. Sangenes fortællinger fremstår som individuelle, ærlige øjeblikke fra livet, mens det leves. Og hvor teksterne viser en sangskriver, der ikke er bange for at konfrontere sin egen skrøbelighed, er universet omkring eee gee helt anderledes sprudlende, cinematisk og ikke mindst humoristisk.

Efter at være debuteret i 2021 med singlen ‘Favourite Lover’ som blev P3s Uundgåelige, har hun udgivet en perlerække af singler der i februar 2022 kulminerede i det anmelderroste debutalbum ‘Winning’ samt en festivalsommer der bød på alt fra Roskilde Festival til Smukfest. Derudover har hun været nomineret til ‘Årets Håb’ ved Steppeulven i 22, og ‘Årets talent’ ved Carlprisen samme år, ligesom hun i 2021 modtog DPAs Vækstlagspris for sin sangskrivning. Både album og koncerter har fået rosende ord og 5 stjernede anmeldelser med på vejen fra Politiken, Soundvenue, GAFFA, Berlingske, Information og Jyllandsposten, og så har over en håndfuld af sangene fra det 6 måneder gamle debutalbum været i rotation i radioen på tværs af P3, P4, P5 og P6.

eee gee blev i efteråret 2022 også nomineret som til P3 Guld Talentet samt til DMA ‘årets nye live navn’.

Allan Olsen

Rimer Allan O’ på analog?
Ikke helt men alligevel rigtig meget…
Én mand og en hel del guitarer på scenen foran et live-publikum. Mere
friskbagt, intenst og håndholdt bliver det ikke. Og da slet ikke, når man som
Allan Olsen insisterer på altid at være så godt som uforberedt, idét scenelyset
bliver tændt.
Med et tekst-univers der pendulerer mellem rørende og rablende, og med et
show, der ofte læner sig mere op ad stand-up, end dansk
main-stream, henvender Olsen sig til såvel et ungt som et modent – og
altid kræsent publikum. Og han gør det med saft, kraft og masser af bid.
Med hundredvis af sange, via 20+ pladeudgivelser, 2 bogudgivelser,
4 Music-Awards, samt tusinder af koncerter har Allan Olsen efterhånden
formet og slebet sin metier til noget nær perfektion i mødet med sit publikum.
Nestor-rollen har bestemt ikke gjort Olsen til en slags kustode i sit eget
museum. Tværtimod udfordrer han konstant såvel sig selv som sit repertoire i
sin optræden. – Det må hellere kikse og gå galt, end stagnere og blive
kedeligt!
Ingen under begrebet singer /song-writer rager højere op end Allan Olsen
Danmark, og efter mere end 40 år på vejene må Allan Olsen betegnes som
en ægte lyslevende legende.