Kom til forfest og fællesspisning

Det bliver en tyvstart på årets Midtfyns Festival, når foreningen bag festivalen inviterer til gratis forfest torsdag den 1. september kl. 17.00-22.00. Der vil være fællessang, musikquiz og koncert med lokale kunstnere, og for et beskedent beløb kan man også deltage festivalens store fællesspisning.

”Festivalpladsen er bygget op, og står bare klar til at blive indtaget, så vi kan ikke vente længere efter at have været i gang med forberedelserne gennem det seneste år”, fortæller en forventningsfuld festivalleder, Kim Skovby Klindt. ”Vi havde en tilsvarende forfest i 2021, og vi håber det kan blive en tradition at Ringe og omegn kommer og ”tryktester” festivalpladsen, inden det for alvor går løs”.

Et tæt program fyldt med højdepunkter

Forfesten starter kl. 17.00 med at snoren bliver klippet til festivalens flotte nye indgangsparti. Derefter fortsætter programmet med fællessang, hvor ”Liv i Stationen” synger for. Efter fællessangen byder STU Broby på lasagne og salat til dem, der har tilmeldt sig den store fællesspisning, mens andre kan gå på opdagelse på pladsen, og måske besøge Midtfyns Festivalens egen pølsevogn; ”Skinkekutteren”.

Efter spisningen er der musikquiz med flotte præmier, og aftenen slutter med hele to koncerter med lokale bands. Først ”Mind the Lyrics”, som nogen måske kender fra Liv i Stationen, og til sidst husbandet ”Midtfyns Greatest”, der spiller nogle af de mange hits, der er blevet spillet på Midtfyns Festivalen gennem årene.

Lokale kræfter sørger for at det lykkes

”Midtfyns Festivalen er helt afhængig af den lokale opbakning. Det gælder selvfølgelig billetkøbere, frivillige og sponsorer, men det gælder også de lokale kræfter, der stiller op, så sådan et forfest-arrangement, kan lade sig gøre, fortæller Kim Skovby Klindt. ”Det er både de lokale bands, der sørger for musikken, dem der hjælper til med afviklingen og så vil jeg især fremhæve de undervisere og elever fra STU i Broby, som laver maden til fællesspisningen”.

STU (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) er et tilbud for unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Som en del af uddannelsen lærer de unge at lave mad, og det vil de nu præsentere for gæsterne til Midtfyns Festivalens fællesspisning.

”Jeg glæder mig til at sætte tænderne i lasagnen fra de unge elever fra STU Broby. Jeg ved at de lægger et kæmpe arbejde i det, og ser frem til at vise gæsterne, hvad de kan”, slutter Kim Skovby Klindt.

 

Du kan købe billet til fællesspisning på midtfynsfestival.dk/billetter. Prisen er kun 60 kr. pr. person, og halv pris for børn (0-5 år)

Husk du kan også stadig sikre dig billetter til festivalen, hvis du ikke har fået købt endnu.

Mød Jesper Binzer i Midtfyns Festivalens eget samtalekoncept 

Kom og oplev Jesper Binzer i festivalens eget samtalekoncept ‘Diabat’. Konceptet blev skudt i gang sidste år, hvor Søren Huss gæstede festivalen og fortalte om musikeren, mennesket og livets op- og nedture. I diabatten i år, sætter initiativtager og festivalleder Sune Vesterlund sig i stolen overfor Jesper Binzer. Hvad samtalen skal indeholde, er årets festivalgæster med til at forme, da konceptet netop går ud på at involvere de festivalgæster, som er til stede. 

Sidste år udviklede Midtfyns Festivalen et nyt dialog- og samtalekoncept. Idéen var, at gæsterne på festivalen skulle møde en kunstner helt tæt på, men samtidig kunne gå i dialog med andre gæster og bidrage til samtalen med kunstneren. 

Ind under huden på mennesket Søren Huss 

Festivalen gennemførte sidste år det nye samtalekoncept, som blev overværet af 250 mennesker i et af de mindre telte på Midtfyns Festival. ”Vi fik Søren Huss med på ideen, hvor dialog og debat kom i fokus samtidig med, at gæsterne fik mulighed for at præge snakken på scenen,” fortæller Sune Vesterlund. 

På det tidspunkt havde Søren Huss været væk fra offentligheden i mere end et år med depression. I en snak fra scenen kom gæsterne med overvejelser og direkte spørgsmål, der blev flettet ind i samtalen med musikeren. Det blev til en personlig og rørende samtale, hvor mange af festivalgæsterne blev bevægede og samtidig fik ny viden om den ellers stille musiker fra Nyborg. Det blev til emner som; depression, at være musiker og far i en både hård periode og i en tid, hvor forælder skal ruste børn til de udfordringer, som venter dem. Mange af gæsterne gik både berørte og opløftede ud af teltet efter diabatten. 

”Vi synes, der er brug for et koncept, hvor tilhørerne ikke blot er passive, men kan være med til at skabe og forme indholdet, mens samtalen foregår. Det ser vi noget nyt, spændende og udviklende i”, fortæller initiativtageren og festivallederen. 

Der er brug for dialog og fordybelse 

”Vi vil gerne skabe en måde at samtale om kultur, mennesker og livet på. Vi skal turde tale om tingene – også de svære, sårbare og tabubelagte emner på en ordentlig måde,” siger Sune Vesterlund. 

Det helt særlige for festivalens arrangører er, at gæsterne sidder ved borde og er i dialog og debat, måske med mennesker, de ikke kender, om forudbestemte emner. Gæsternes spørgsmål og overvejelser flettes ind i snakken på scenen og på den måde er festivalens gæster medskabere af diabatten. 

”Den offentlige debat er blevet hård – ikke mindst under Corona. Dialogen og debatten skal vi både vedligeholde og genoptræne. Vi mener, at dette kunne være en måde at gøre det på”, fortæller festivallederen. 

Jesper Binzer på (gen)besøg på Midtfyns Festival 

Den 57-årige danske rockmusiker, der siden 1982 har været forsanger og guitarist i D-A-D kommer til Midtfyn, hvor han sidst spillede på den oprindelige Midtfyns Festival i 2003, som i øvrigt blev den sidste inden festivalen lukkede i 2004. 

Nu er festivalen tilbage og med 4. festival af den nye Midtfyns Festival, er festivallederen glad for, at Binzer gæster scenen i teltet ’Tidslommen’ på bakken af Dyrskuepladsen i Ringe lørdag d. 2. september. 

”I virkeligheden er ’Tidslommen’ jo det helt rigtige sted at samtale med en af Danmarks store rockstjerner igennem tiden og som har været en aktiv del af den danske musikscene i over 40 år. 

Hvad kan man så forventet af denne samtale? Det er gæsterne med til at forme, men én ting er sikkert; man kommer til at opleve en samtale, hvor der er tid til fordybelse og gæsterne kommer tæt på forskellige sider af mennesket og musikeren, Jesper Binzer. 

Konceptet er støttet af Fynsk Bank Fond og Jubilæumsfonden af 12.8.1973