Midtfyns Festivalen forstærkes med tre skarpe Ringe-profiler

Der blev budt velkommen til tre nye, men dog velkendte ansigter i bestyrelsen, da Midtfyns Festivalen onsdag aften afholdt generalforsamling. Den siddende formand, Sune Vesterlund er gået tilbage i sin gamle rolle i festivalledelsen, så der var brug for en ny formand for foreningen. Valget faldt på Ronnie Reifling, der har været en god støtte for Midtfyns Festivalen, siden den blev relanceret, og som har både kompetencen og ideerne til at bygge videre på den succes, som den nye festival allerede har opnået med festivalerne i 2019 og 2021.

Udover Ronnie Reifling blev der også plads i bestyrelsen til festival-veteranen, Bendt Sørensen, der fejrede sin fødselsdag på generalforsamlingen. Bendt var med i inderkredsen omkring Peter Færgemann, da Midtfyns Festivalen startede i 1976, og bidrager med masser af erfaring og kendskab til de værdier, som den nye festival gerne vil videreføre fra den oprindelige festival.

Det sidste nye navn i bestyrelsen er også en kendt Ringe-profil, idet Hanne Raunsmed sagde ja til gå ind i arbejdet med Midtfyns Festivalen. Hanne er en ildsjæl i arbejdet med at profilere Faaborg-Midtfyn Kommune, og har en enestående evne til netværksdannelse, som nu vil komme Midtfyns Festivalen til gode.

”Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet”, udtaler den nye bestyrelsesformand, Ronnie Reifling. ”Midtfyns Festivalen står på et stærkt fundament, og den vigtigste opgave bliver at holde fat i det bedste fra den gamle festival, og udvikle det så vi får skabt en ny festival anno 2022 – uden at vi mister den særlige Midtfyns-DNA. Og til den opgave har vi fået sammensat en rigtig god bestyrelse, der både har tråde tilbage til den gamle festival, og visioner for den nye”, slutter den nyvalgte formand.

Du kan se hele bestyrelsen her.

Mød Jesper Binzer i Midtfyns Festivalens eget samtalekoncept 

Kom og oplev Jesper Binzer i festivalens eget samtalekoncept ‘Diabat’. Konceptet blev skudt i gang sidste år, hvor Søren Huss gæstede festivalen og fortalte om musikeren, mennesket og livets op- og nedture. I diabatten i år, sætter initiativtager og festivalleder Sune Vesterlund sig i stolen overfor Jesper Binzer. Hvad samtalen skal indeholde, er årets festivalgæster med til at forme, da konceptet netop går ud på at involvere de festivalgæster, som er til stede. 

Sidste år udviklede Midtfyns Festivalen et nyt dialog- og samtalekoncept. Idéen var, at gæsterne på festivalen skulle møde en kunstner helt tæt på, men samtidig kunne gå i dialog med andre gæster og bidrage til samtalen med kunstneren. 

Ind under huden på mennesket Søren Huss 

Festivalen gennemførte sidste år det nye samtalekoncept, som blev overværet af 250 mennesker i et af de mindre telte på Midtfyns Festival. ”Vi fik Søren Huss med på ideen, hvor dialog og debat kom i fokus samtidig med, at gæsterne fik mulighed for at præge snakken på scenen,” fortæller Sune Vesterlund. 

På det tidspunkt havde Søren Huss været væk fra offentligheden i mere end et år med depression. I en snak fra scenen kom gæsterne med overvejelser og direkte spørgsmål, der blev flettet ind i samtalen med musikeren. Det blev til en personlig og rørende samtale, hvor mange af festivalgæsterne blev bevægede og samtidig fik ny viden om den ellers stille musiker fra Nyborg. Det blev til emner som; depression, at være musiker og far i en både hård periode og i en tid, hvor forælder skal ruste børn til de udfordringer, som venter dem. Mange af gæsterne gik både berørte og opløftede ud af teltet efter diabatten. 

”Vi synes, der er brug for et koncept, hvor tilhørerne ikke blot er passive, men kan være med til at skabe og forme indholdet, mens samtalen foregår. Det ser vi noget nyt, spændende og udviklende i”, fortæller initiativtageren og festivallederen. 

Der er brug for dialog og fordybelse 

”Vi vil gerne skabe en måde at samtale om kultur, mennesker og livet på. Vi skal turde tale om tingene – også de svære, sårbare og tabubelagte emner på en ordentlig måde,” siger Sune Vesterlund. 

Det helt særlige for festivalens arrangører er, at gæsterne sidder ved borde og er i dialog og debat, måske med mennesker, de ikke kender, om forudbestemte emner. Gæsternes spørgsmål og overvejelser flettes ind i snakken på scenen og på den måde er festivalens gæster medskabere af diabatten. 

”Den offentlige debat er blevet hård – ikke mindst under Corona. Dialogen og debatten skal vi både vedligeholde og genoptræne. Vi mener, at dette kunne være en måde at gøre det på”, fortæller festivallederen. 

Jesper Binzer på (gen)besøg på Midtfyns Festival 

Den 57-årige danske rockmusiker, der siden 1982 har været forsanger og guitarist i D-A-D kommer til Midtfyn, hvor han sidst spillede på den oprindelige Midtfyns Festival i 2003, som i øvrigt blev den sidste inden festivalen lukkede i 2004. 

Nu er festivalen tilbage og med 4. festival af den nye Midtfyns Festival, er festivallederen glad for, at Binzer gæster scenen i teltet ’Tidslommen’ på bakken af Dyrskuepladsen i Ringe lørdag d. 2. september. 

”I virkeligheden er ’Tidslommen’ jo det helt rigtige sted at samtale med en af Danmarks store rockstjerner igennem tiden og som har været en aktiv del af den danske musikscene i over 40 år. 

Hvad kan man så forventet af denne samtale? Det er gæsterne med til at forme, men én ting er sikkert; man kommer til at opleve en samtale, hvor der er tid til fordybelse og gæsterne kommer tæt på forskellige sider af mennesket og musikeren, Jesper Binzer. 

Konceptet er støttet af Fynsk Bank Fond og Jubilæumsfonden af 12.8.1973